MILIJUNAŠ

Sjajni Dubrovčanin otvorio pitanje za pola milijuna kuna. Znate li točan odgovor?

Pitanje za pola milijuna je glasilo: ‘Je li konju, psu, svinji ili mački najviše sličio izumrli antrakoterij, "zvijer od ugljena"?‘
Kristo Kristić
 Hrt Screenshot

Dubrovčanin Kristo Kristić (40) je u današnjem izdanju emisije 'Tko želi biti milijunaš' otvorio pitanje za 500.000 kuna. Do tog je pitanja stigao kombinacijom znanja, korištenja džokera, ali i rizika.

Pitanje za pola milijuna kuna je glasilo: 'Je li konju, psu, svinji ili mački najviše sličio izumrli antrakoterij, "zvijer od ugljena"?'

Kristo nije znao odgovor pa je kući otišao s 250.000 kuna, no rekao je da bi se, da je odgovorio na pitanje, rekao da je odgovor pas. Točan odgovor je ipak svinja.

Za prelazak drugog praga Kristo je odgovorio da radnja Šenoina Zlatarova zlata počinje godinu dana nakon Seljačke bune, dok se radnja preostalih ponuđenih djela Prijan Lovro, Branka te Prosjak Luka događala u 19. stoljeću.

Na idućem je pitanju iskoristio džoker zovi, kojeg je pitao je li francuski književnik Émile Zola, uz mnoge vojne dužnosnike, u pismu Optužujem optužio dva balističara, tri grafologa, četiri daktilografa ili pak pet toksikologa.

Džoker je rekao da ne zna odgovor na to pitanje, no Kristić nije koristio još jedan džoker te je odgovorio - tri grafologa, i bio je u pravu.

Na pitanju za 125.000 kuna opet je zapeo pa je zatražio i posljednji džoker.

Tražilo se ime rijeke u koju utječe Mrežnica. Nakon 'pola-pola' su ostali odgovori Korana i Dobra, a natjecatelj je pogodio da se radi o Korani.

Na pitanju za četvrt milijuna kuna znao je da Lihtenštajn ima himnu čija je melodija istovjetna onoj Ujedinjena Kraljevstva. Kristo na pitanju za pola milijuna kuna nije riskirao pa je kući otišao s 250.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:14