LUDA UTAKMICA

Nevjerojatan video: Golman Hajdukovog krvnika obranio penal i počeo slaviti. Lopta se vratila u gol

Bila je to najdulja serija penala u povijesti UEFA-inih natjecanja

Trenutak u kojem lopta ipak ulazi u gol

 Screenshot Twitter

Nevjerojatan rasplet imala je uzvratna utakmica prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, u kojoj je sjevernoirski Glentoran ugostio maltešku Gziru United i na kraju ispao iz daljnjeg natjecanja u raspucavanju udaraca s 11 metara, u kojem su Maltežani slavili s 14-13.

No, dramatično je bilo i prije "ruleta" penala. Prva utakmica odigrana na Malti završila je rezultatom 2-2, a u 18. minuti je Bobby Burns propustio iskoristiti kazneni udarac za domaću momčad. Gzira je u 67. minuti povela pogotkom Macule, da bi se u 13. minuti sučevog dodatka Burns iskupio za neiskorišteni kazneni udarac te postigao pogodak kojim je poslao utakmicu u dodatnih 30 minuta.

Pogodaka u produžetku nije bilo pa se pristupilo izvođenju udaraca s 11 metara. Nakon što su se izredala sva desetorica igrača, a potom svoje udarce s bijele točke izveli i vratari, odluke o pobjedniku nije bilo, jer je rezultat bio 11-11.

Gzira je imala prednost, jer su njeni igrači stalno bili ti koji su prvi izvodili udarce i stalno pod pritisak stavljali suparnike. Tako je Wilkinson, koji je bio precizan u prvoj seriji, pogodio i za vodstvo Maltežana 12-11. Ponovno je red došao na Jaya Donnellyja koji je u prvoj seriji pucao za Glentoran. U 12. seriji je vratar Gzire David Cassar pogodio u koju će stranu pucati domaći napadač i obranio je njegov udarac te pohrlio u zagrljaj svojim suigračima. No, nije primijetio da je lopta, zbog rotacije koju je dobila, nastavila svoj put prema mreži i prešla gol-crtu, tako da ni nakon 12 izvedenih penala nismo dobili pobjednika.

Ipak, u 14. seriji Cassar je obranio udarac Leona Boyda i time Gziri osigurao plasman u drugo kolo kvalifikacija u kojem će malteška momčad igrati protiv luksemburškog Dudelangea.

Inače, bila je to najdulja serija penala u povijesti UEFA-inih natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:10