Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
DALEKO OD KUĆE

NEUSTRAŠIVI MIRKO NIKADA NE MIRUJE Badnjak je i kite se borovi, a on odletio na drugi kraj planete razbiti suparnika: 'Nikad mi nije bilo teže...'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. prosinac 2016. 22:21

Badnjak. Kite se borovi, okuplja se obitelj, kuhinja je najtopliji dio svakog doma jer iz nje promaljaju najfiniji mirisi. Primarno bakalara ili neke druge ribe za badnji objed, dok će smiraj dana trpezu obogatiti s malo više animalističkog sadržaja, kao i slasnih delicija. Iako Božić nije najveći, sigurno jest najljepši kršćanski blagdan. Dan primarno obiteljskog okupljanja, druženja s prijateljima, najbližima.

No, baš na Badnjak jedan Hrvat i omanja skupina pratitelja mu otputovali su iz svojih domova. Daleko od obitelji i Hrvatske, daleko i od Europe. Praktički na drugi kraj svijeta, na Daleki istok.

Mirko Cro Cop Filipović na Badnjak je sjeo u zrakoplov za Tokio.

- Išao sam i ranije u ovo doba na borbe i dočekivao Nove godine i u Japanu, ali da budem iskren, nikad mi nije bilo teže ići, putovati do sada. I baš na Badnjak. Na Badnjak putujem, Božić ću provesti u zraku, negdje iznad... ha, ne znam čega - veli Mirko.

Dobar sam, spreman sam

Iznad Azije u svakom slučaju. Himalajska visoravan možda, u biti, nebitno. Daleko od doma, svakako.

- Makar, što ćemo sad. To je tako, to je posao - mirno će Filipović.

U nekim drugim okolnostima mogli bismo možda i malo više govoriti o pripremama, njihovim specifičnostima. No, kad dobijete suparnika 10-11 dana prije borbe, tada je i prostor za pripreme sužen.

- Ma, zadovoljan sam ja s pripremama. Spreman sam, dobar sam, kondicijska sprema je dobra.

Posljednji put kada smo razgovarali, odnosno kad je iz Rizina napokon i službeno objelodanjeno da je Muhammed Lawal, Amerikanac nigerijskog podrijetla, u svijetu MMA poznatiji pod nadimkom King Mo vaš suparnik 29. ovog mjeseca, više smo razgovarali o suparniku. Od toga kakav je on, što mu je posebnost, što će on učiniti, na koji će se način boriti... Sada nas zanima što će Cro Cop učiniti Kingu Mou?

- Meni je cilj pobijediti ga. Dakle, ja moram njega pritisnuti od prve sekunde, nema razmišljanja. On će definitivno mene pokušati srušiti, tu nema rasprave. Bez obzira na to što kaže, ići će na rušenje jer je bolje hrvačke tehnike. Trostruki je prvak SAD u hrvanju. Gotovo sve svoje suparnike dosad je tako pobjeđivao. Tako bi počinjao, rušenjem. Iako, dobar je boksač. Trenira s Floydom Mayweatherom, ali... ja treniram sa Stipom Drvišem, je l’ tako!

Dakle, očekujete silovit sudar bez puno odmjeravanja, od prve sekunde?

- Da i drago mi je što je on na kraju izabran. U ovoj, posljednjoj fazi karijere bolje mi je i draže s takvim se borcem boriti, nego da su mi doveli neko “topovsko meso”. Mislim da će moji navijači, ali i navijači MMA cijeniti ovakvu borbu. Rijetki bi pristali dobiti ovakvog suparnika tako malo vremena uoči ulaska u ring. To vrijedi kako za mene, tako i za Kinga Moa. Osobno se nisam dvoumio ni jedne sekunde. Konačno, i meni je to izazov, zbog toga sam se i vratio u ring. Ako uspijem odlično, ako ne, nikom ništa.

Screenshot

Iz Japana pravac - Privlaka

Borba traje dvije runde?

- Četvrtfinale i polufinale su dvije runde po 3 minute, a samo je finale tri runde po 5 minuta. Dakle, nema tu taktiziranja, mora se od prve krenuti žestoko. Pokušati riješiti prekidom ili ako idete na bodove, onda valja biti aktivniji. Obvezno prvu rundu, posebno zbog te psihološke prednosti. Ma, u konačnici, jest malo teško zbog Božića, ali opet, radujem se, provest ću Novu godinu u Japanu.

Postoji već plan za kasnije. Pravac - Slavonija!

- Tako je, idem kući u Privlaku (kod Vinkovaca). Bit ću tamo 10-ak dana, negdje do 15. siječnja jer djeci počinje škola.

Do tada, sretan put i Božić iznad Azije Mirku i njegovoj ekipi, uz želju za detroniziranjem Kinga Moa.

Linker
26. travanj 2024 15:59