Srdjan Stevanovic / Getty Images
MIR SAUDIJSKE ARABIJE

EKSKLUZIVNO ZA SN Zoran Mamić u prvom razgovoru nakon odlaska iz Dinama otkrio razloge 'bijega'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. srpanj 2016. 14:31

Zoran Mamić naglo je otišao iz Dinama. Nitko to nije očekivao, dogodilo se zapravo preko noći. Saudijski klub samo je jednog jutra objavio da je Zoran Mamić postao trenerom. Prije toga nisu postojale nikakve naznake da bi mlađi Mamić mogao napustiti Dinamo. Na mnogim press-konferencijama često se susretao s pitanjima misli li karijeru nastaviti negdje drugdje, nikad se nije stekao dojam da mu se nekamo žuri, da mu se nekamo ide.

Uostalom, u vremenu koje je prethodilo Dinamovim pripremama, dogovarao je prijateljske utakmice Modrih. Već su se radili planovi za novu sezonu. Konačno, Zoran Mamić je praktički cijeli život proveo u Dinamu, kao igrač, sportski direktor i trener. Oborio je sve moguće rekorde, osvajao titule, igrao Ligu prvaka, afirmirao mlade igrače. U maksimirsku povijest ući će kao top trener, jedan od najboljih.

A kad se na pladanj stave svi trofeji koje je osvajao na tri dužnosti, daleko je najuspješniji. Zato je bilo posve neobično i iznenađujuće kad je otišao u Saudijsku Arabiju. Nakon njegove odluke o odlasku, počele su se u medijima pojavljivati razne priče zbog čega je naglo otišao iz Maksimira. Evo kako je jučer odgovorio na to pitanje...

- Htio sam imati svoj mir! Želio sam se maknuti od svih stvari koje su se događale, koje su bile oko nas. Ali kad se dogodilo ono s mojom kćerkom Ninom, sve mi je prelilo čašu. Znao sam da se trebam maknuti negdje gdje se mogu isključivo koncentrirati na posao na terenu.

Govorite o onom svojevremenom pritvoru za vašu kćer?

- Da, upravo o tome.

Pa dobro, jeste li sad konačno našli svoj toliko potreban mir u Saudijskoj Arabiji?

- Prekratko je vrijeme... Ali mnogo je posla, ne radim ništa drugo osim što se bavim nogometom. Potpuno sam koncentriran na posao, nemam vremena a ni uvjeta za bilo što drugo. Novost je svakako da se svi mi skupa sad mnogo više bavimo sportom. Osim što treniramo s momčadi, i mi iz stožera smo u slobodno vrijeme na treninzima. Svakodnevno treniramo...

Znači, u Hrvatsku dolazite spremni i vi iz stručnog stožera?

- Pa, dobro treniramo, ha-ha… Počeli smo učiti i jezik, tako pomalo.

Učite arapski?

- Da... Onako malo preko interneta, preko aplikacija za pametne telefone.

Nego, kad ste otišli u Al Nassr neki su špekulirali da ste otišli zbog toga što vam je račun u Hrvatskoj blokiran, pa ne možete dobivati plaću u Dinamu?

- To su, naravno, gluposti.

CIJELI INTERVJU SA ZORANOM MAMIĆEM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 05:14