CROPIX
JURICA RADIĆ S POHORJA

KADA JE HAJDUK GUBIO 2:0 U SLOVENIJI, IZ SPLITA SU KRENULI ZABRINUTI POZIVI S PITANJEM - ŠTO SE TO DOGAĐA? 'Protiv Levskog više nema opravdanja!'

JOAN CARRILLO Hajdukov trener nakon prve pripremne utakmice već okrenut prema drugoj s Ukrajincima, ali i pažljivo prati vjerojatnog suparnika u pretkolu Europske lige
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. srpanj 2017. 22:01

Pamti Carrillo i bolja otvorenja priprema. Prošle zime u Turskoj svladao je Dnjipro sa 2:0 i uzeo “bronhi” na početku pripremnog razdoblja. Lakše se diše, mogao je odmah reći čim je svladao Ukrajince. Jer, vara se onaj koji misli da rezultati u pripremama nisu važni. Kada je Hajduk gubio 0:2 u Velenju, već su iz Splita stizali zabrinuti pozivi s pitanjima “što se događa gore”. Zna Carrillo da je svaka utakmica bitna, pa na kraju nije loše ni 2:2 protiv Rudara.

Ne glume Bugare

Nije loše završilo kako je počelo...

- Svaka sljedeća je najbitnija. Kako pripremna, tako i službena utakmica. Za ljetne pripreme sam se odlučio za model broj 2. Tako to nazivam, jer model broj 1 je krenuti s lakšim protivnicima. Uzmeš jednu momčad iz pete lige, ostvariš visokih 8:0 i svi sretni. Ali, nama ne “igraju” takve utakmice ovog ljeta. Moramo se što prije spremiti za opasne europske kvalifikacije, zato smo izabrali suparnike koji imaju težinu. Protivnike s prvoligaškom kvalitetom. Rudar je već prošli tjedan igrao protiv moskovskog Lokomotiva i ostvario 1:1. Dobra su momčad, protivnik po mjeri za početak priprema - objasnio je Carrillo i dodao:

- Zorja će biti još teža nego Rudar.

U ponedjeljak, za dva dana, igra se protiv Zorje. Trećeplasirana momčad ukrajinskog prvenstva, ekipa koja je pozicionirala iza nedodirljivog tandema Šahtar - Dynamo Kijev prošle je godine igrala Europa ligu s Manchester Unitedom i Fenerbahčeom.

- Čvrsta, agresivna momčad je Zorja. Takva nam treba za test uoči europskog starta.

Zorja glumi Levski?

- Ne bih čak rekao da glumi Levski, jer Ukrajinci su jači od Levskog. Zato mi je taj test jako bitan.

Nakon sedam mjeseci u Hajduku, nakon jedne kompletne polusezone, Carrillo ima priliku stvoriti bolju momčad. Hoće li Hajduk zaista biti jači u novoj sezoni?

- Imamo iza sebe zajednički rad, igrači su usvojili moju filozofiju igre i moramo biti optimisti. Podigli smo rad na viši nivo, momčad ima svoje konture, ali rezultat se traži kao potvrda.

Na rezultat se unaprijed ne može utjecati, ali treba stvoriti preduvjete za rezultat formiranjem prave momčadi. Pet je novih imena zaigralo protiv Rudara, kako je trener vidio kvintet Carbonieri - Fomitschow - Radošević - Pešić - Šehić?

- Globalno sam zadovoljan, no idemo redom. Opet ću reći, Fomitschow je dobar na lijevom beku. Pešić i Šehić još moraju usvojiti naš model igre, moraju se uklopiti u momčad, jer došli su iz različitih sredina. Šehić je polivalentni igrač ofenzivnih sklonosti i on će biti orijentiran prema suparničkim vratima, neće igrati beka. Carbonieri? Na probi je i ne mogu nakon jedne utakmice davati procjenu, tim više što znam da je Rudar u drugom poluvremenu zaigrao s kombiniranom ekipom. Trebat će još poneka utakmica, puno više od jednog treninga da bismo dobili kompletnu sliku o brazilskom stoperu.

Osnovni zadatak

Kakva je pozicija drugog Brazilca, Jeffersona, koji se želi vratiti u Portugal? Želi se okušati u prvoligašu Chavesu?

- Jefferson je igrač Hajduka i tako ga tretiram.

Vidite li ga na stoperu ili u veznom redu? Bolji dojam ostavlja na mjestu stopera.

- U Velenju je bio dobar u ulozi stopera. Igrao je tu poziciju i na prošlim pripremama u Turskoj, ali za mene je Jefferson vezni igrač.

Upravo veznih igrača ima Carrillo najviše u kadru. Ukupno je 28 imena na Pohorju, a za sada mlađi (Jandrek, Kovačević, Kalik i Prtajin) nisu zaigrali. Hoće li dobiti šansu u Sloveniji?

- Od igrača na početku samo tražim da fizički ispune zadatke, to je najvažnije. Svi će dobiti šansu, a moja ideja je da moraju igrati barem 45 minuta. Nema smisla da ulaze po 10-ak minuta.

Kako vam se dopada na Pohorju? Prvi put ste na pripremama u Sloveniji?

- Da, s Videotonom sam išao u Austriju i bilo je malo hladnije nego u Sloveniji. Ali, zadovoljan sam, ništa nam ne fali.

Matyas Czuczi gledao je Levski uživo u Sofiji protiv Sutjeske. Svoje dojmove sljedećih dana, po povratku na Pohorje, podijelit će s Carrillom. Ali jasno je Španjolcu što je njegov prvi zadatak ovog ljeta.

- Jako vjerujem Czucziju, jedva čekam poslušati sve njegove opservacije. Telefonski mi je rekao da je bilo strašno vruće, počelo je na 38 Celzijevih stupnjeva, a završilo na 32 u 10 sati navečer. Ali nema opravdanja za Levski! Individualno su jaka momčad, opasna. Promijenili su momčad u odnosu na prošlu sezonu, ali imaju povijest i tradiciju. Ne, nema nikakvog alibija ni opravdanja. Moramo proći!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:40