Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
NOVI KIKS

KRIZI SPLITA NE VIDI SE KRAJ Lokomotiva na krilima fantastičnog Erosa zaplovila prema sredini ljestvice, Inter se izvukao u Osijeku

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. listopad 2016. 21:26

SPLIT – LOKOMOTIVA (Grezda 59', 65')

SPLIT – Park mladeži. Gledatelja 500.

SPLIT (4-2-3-1): Duka – Jurendić, Dupovac, Mikulić, Vitus (od 78. Vasilj) – Jakić, Čvedukas – Mišić (od 64. Grubišić), Špehar, Pešić – Bakaj (od 67. Samac). Trener: Lokica.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Zagorac – Karačić, Majstorović, Rrahmani, Capan – Šunjić, Ivanušec (od 87. Halilović) – Doležal, Majer (od 78. Rožman), Grezda – Marić (od 70. Antunović). Trener: Ivković.

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Pataki i Zobenica. Četvrti sudac: Bel. Delegat: Smokrović.

Strijelci: 0:1 Grezda (59), 0:2 Grezda (65).

Lokomotiva je rutinski pobijedila Split i ostavila ga u još većim problemima glede ostanka u prvoligaškom društvu. Čim je Grezdina lopta odsjela u mreži u 59. minuti bilo je jasno da domaćinu nema spasa, mogao je nešto ušićariti, nečemu se nadati dok je na semaforu stajalo 0:0. Čim je brava otvorena nakon smušenih i naivnih reakcija Splita u obrani (nevjerojatno je koliko su se puta okliznuli ili pali iz čista mira), bio je kraj.

Bez samopouzdanja, bez energije ali i želje s oskudnom kvalitetom ne može se protiv objektivno boljeg suparnika. Može li se išta promijeniti neuputno je prognozirati. Bila je ovo inače jubilarna 20. utakmica u nizu za Split bez pobjede, u ovom prvenstvu postigli su samo dva pogotka (oba Cibaliji) i to je onda značilo prekid suše od 1124 minute. Nova serija narasla je na 593 minute, sve su to podaci od kojih boli glava. Lokomotiva je uzela po što je došla, nastavlja svoj uspon na ljestvici i nema sumnje da će u nastavku prvenstva igrati još važniju ulogu.

Neobično je bilo vidjeti srce obrane Lokomotive, nekadašnji ponos Crvenih od Danijela Zagorca (rekorder Splita sa 101 nastupom u HNL-u) preko Ante Majstorovića do Amira Rrahmanija. U „krivim“ dresovima predstavljali su bedem za domaćina preko kojega je trebalo postići gol a pogoci baš ne idu od ruke Splitu već duže vrijeme.

Lokomotiva je bolje otvorila, lakše je dolazila u obećavajuće situacije, uglavnom preko krilnih pozicija. Najbolju zgodu imao je Ivanušec u 18. minuti kad je centrirao Karačić, lopta mu je pala na sedam metara i pucao je iz poluvoleja ali Duka je fantastično reagirao, spriječio pad u rezultatski zaostatak. Sredinom prvog dijela Ivković je zamijenio mjesta Doležalu i Grezdi, s jedne na drugu stranu ali tada je Split već uspostavio kakvu-takvu ravnotežu.

Sudac Matoc u 29. minuti nije nasjeo na glumu Majera, njegov pad u šesnaestercu nagradio je žutim kartonom a malo poslije toga sa zadrškom je svirao slobodan udarac za Crvene, Capan je srušio Špehara na ulazu u kazneni prostor. Lijepa zgoda za majstora slobodnog udarca, kraj lopte su stajali Bakaj i Mišić, pucao je potonji usred živog zida.

U nastavku je Split živnuo s dva napada, dvije poluprilike, Mikulićeve glavom ravno u Zagorca i kontre Bakaja na čiji je centaršut Špehar ostao kratak. Iluzija da se može više nestala je u 59. minuti kad je Grezda uz veliki osmijeh sreće poentirao a praktički je sve bilo riješeno šest minuta kasnije, ovoga puta Albanac je zabio na dodavanje najboljeg asistenta lige Majera. Bio je to logičan rasplet, Lokomotiva je od početka djelovala brže, čvršće, moćnije a naposljetku i konkretnije. Krizi Splita ne vidi se kraja…

--------------------------------------------------------------------

Osiječani prosuli još dva boda, Inter neporažen u Gradskom vrtu

Još dva boda prosuo je Osijek na domaćem terenu. Ovaj put bod iz Gradskog vrta nosi Inter, jer su domaći odigrali ispod svake razine. Loše i neinventivno, izuzev prvih 25 minuta u kojima su krenuli angažirano i poduzetno.

Intera nije bilo nigdje, a u prvoj pravoj prilici Mioč u 22. loše puca na dodavanje Ejupija. No, tri minute poslije kazneni udarac, koji je iznudio Boban, u vodstvo pretvara Ejupi.

Iz nepoznatih razloga Osijek je potom nestao s terena. Gosti su preuzeli inicijativu, igralo se uglavnom na polovici domaćih, ali bez opasnosti po Mikulića. Na 2-0 mogao je u 41. povisiti Boban, no bio je neprecizan, a kazna domaćinu za katastrofalnu igru u tom dijelu susreta stigla je na kraju poluvremena. Izjednačio je, prošle sezone "bijelo-plavi", Tomislav Šarić.

Konfuzna je bila igra Osijeka i u nastavku, ali i u takvom stanju Boban je dva puta išao sam na vratara. Bez rezultata. Inter je, pak, s druge strane, iako bez prave prigode djelovao čvrsto i ozbiljno. Prigodu utakmice u 85. propustio je Ejupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:44