Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PIŠE MATEO SUČIĆ

SVAKA ČAST, KAPETANE - NEKE STVARI TREBA RAŠČISTITI DO KRAJA Voda do grla: Svlačionica Rijeke okrenula leđa suigraču koji nije igrao protiv Dinama!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 31. listopad 2017. 11:40

Filip Bradarić bio je kristalno jasan i poprilično oštar u iznošenju nekih svojih stavova glede događaja koji je, barem s riječke strane, bacio sjenu na utakmicu na Maksimiru. Prijavljena ozljeda Marija Gavranovića na posljednjem treningu uoči utakmice, u kombinaciji sa svime što se događalo 31. kolovoza i proteklog vikenda izbacilo je na površinu čitav niz neodgovorenih pitanja o kojima su ispod glasa ionako svi govorili. I zbog toga svaka čast Bradariću koji je, kao jedan od kapetana momčadi, pokazao odlučnost da se neke stvari raščiste do kraja, u konačnici da se prema javnosti, odnosno svojim navijačima iskreno i bez fige u džepu kaže kako stoje stvari.

Nema odgovora

Dijagnoza klupskog liječnika Bobana Dangubića teško će s Gavranovićeva imena skinuti sumnju koju si je navukao svime što se dogodilo, ne u petak, već otprilike dva mjeseca ranije. Najviše zbog činjenice da je u priči koja se zakotrljala posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka previše pitanja, a premalo konkretnih odgovora. Koje su, da ne bi bilo zabune, morali dati i Gavranović i klub.

Bec, 191017.
Stadion Ernst Happel.
UEFA Euro Liga, grupa D, seniori, utakmica FK Austria Bec - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Mario Gavranovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Gavranović nikada nije demantirao medijska nagađanja da će u siječnju postati igrač Dinama ni pregovore s Modrima, sve glasnije se priča o trogodišnjem ugovoru koji potpisan, iz riječkog prvoligaša nikada nije stiglo ni objašnjenje tko je bio u Maksimiru s klupskim automobilom i registarskih oznaka u kojem smo dan ranije vidjeli Marija Gavranovića ako nije on, kao ni kako to da je Domagoj Pavičić istog dana došao u Rijeku na posudbu do početka zimskog prijelaznog roka što je i najranije kada Gavranović može preseliti u Dinamo.

Ova, ali i neka druga pitanja koja se mogu postaviti u ovom slučaju i koja su ostala bez odgovora razlog su zbog kojeg će još samo rijetki prihvatiti priču o ozljedi aduktora.

I oštra Bradarićeva reakcija je bila znakovita. Riječ je o previše inteligentnoj osobi i igraču da bi istrčao pred rudo i iznio stav koji je njegov osobni, a ne većeg dijela svlačionice. Na kraju krajeva, u svlačionici i na travnjaku nema skrivanja iza dijagnoza i (subjektivne) boli i pitanje je kakva će nakon takvog istupa jednog od kapetana momčadi biti budućnost Marija Gavranovića u riječkoj svlačionici. Dio navijača, i prije ovog posljednjeg slučaja, zamjerio mu je koketiranje s Dinamom, sada su se i mnogi koji su bili suzdržani okrenuli protiv Gavranovića što je puno manji problem od toga da mu, po svemu sudeći, leđa okreće svlačionica. Nije, stoga, teško zaključiti da je Gavranović nakon ovih posljednjih događaja postao strano tijelo u njoj. Bez obzira što mu se doista ništa ne može zamjeriti na onome što je pokazivao u dresu Rijeke.

U situaciji kada Matjaž Kek poziva na stvaranje atmosfere bit će ključno kako će se klub postaviti prema igraču i, po svemu sudeći, ostatku svlačionice, kada se ovaj oporavi od akutne upale aduktora. Još početkom rujna se činilo da će Gavranović na tribine, najviše zbog činjenice da nije potpisao novi ugovor, ali u zgusnutom ritmu, u kojem je postigao neke važne golove ta je priča gurnuta pod tepih. Ipak, oko Gavranovića se stalno nešto događalo, sjetimo se da je i u Milanu ostao na klupi iako je odrađivao posljednji trening. Kek je tada istaknuo da je Gavranović ostao na klupi zbog kombinacije liječničkih informacija, treninga i taktike što iz današnje perspektive sugerira da je već tada tinjalo nezadovoljstvo.

Zagreb, 011017
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 11.kolo, seniori, utakmica NK Rudes - HNK Rijeka.
Na fotografiji:   Mario Gavranovic slavlje gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Delikatan trenutak

Daleko od toga da je Gavranović kriv za slabe ovosezonske (prvenstvene) rezultate Rijeke, ali puno stvari koje su se oko njega događale posljednjih mjeseci nedvojbeno su bile generator barem dijela loše atmosfere.

I zbog toga je utakmica u četvrtak i sve što će se do početka iste dogoditi itekako delikatan trenutak. Što rezultatski, što zbog činjenice da će se moći opipati bilo navijača, neovisno o tome hoće li ili neće Gavranović biti u sastavu. Iako je upitno kada će se vratiti, nakon sumnje koja je zavladala ovaj vikend i reakcije njegovih suigrača, za pozitivnu atmosferu koju je nakon utakmice u Maksimiru zazivao Matjaž Kek najbolje bi bilo da se Gavranović ostane “ozlijeđen” do kraja jesenskog dijela sezone, pa i pod cijenu rezultata. U protivnom, kada i ako Gavranović u siječnju završi u Dinamu, nema tog PR-ovca koji će navijače Rijeke uvjeriti da sve što se ove jeseni događalo oko švicarskog reprezentativca nije bio igrokaz. A povjerenje navijača je zadnje što se smije izigrati!

Linker
24. travanj 2024 07:22