Vladimir Dugandzic / Hanza Media / Hanza Media
MAĐARSKI CENTARFOR

NAJPLAĆENIJI NOGOMETAŠ HAJDUKA NAKON PRVIJENCA NA POLJUDU 'Uskoro sam u TOP formi, samo da glava bude na mjestu i bez ozljeda'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. rujan 2016. 16:42

Hajdukov najplaćeniji igrač Marko Futacs (26) u svom je četvrtom nastupu za Bijele postigao svoj prvijenac, zabio je protiv Slavena Belupa u osam minuta provedenih na terenu posljednji pogodak u pobjedi 4:0.

Za mađarskog centarfora, koji je u Hajduku dobio dres s brojem devet, taj je pogodak prava nagrada nakon što se oporavio od ozljede, odnosno operacije koljena koju je imao prošle godine dok je nastupao u Turskoj.

Futacs je bio na putu oporavka, no onda mu se u Sinju u prijateljskom susretu ponovno dogodila ozljeda. Za njega je sportski direktor Mario Branco govorio da igrač takvoga profila nikad ne bi došao u Hajduk da nije imao operaciju i bio u fazi oporavka. Bio je Futacs član Werdera, Portsmoutha i Leicestera, a sa svojih 196 je idealan za igrača kaznenog prostora.

- Povratak je bio dug, duži nego što sam očekivao. Nakon što sam potpisao za Hajduk, dogodila se ta lakša ozljeda, bio sam mjesec dana izvan terena. Baš je to bilo u krivo vrijeme. Drago mi je zbog pogotka koji sam zabio.

Jesu li ozljede sada iza vas?

- Ozljeda je sad prošlost, no nije se lako vratiti nakon deset mjeseci izvan nogometa, samo s teretanom, bez treninga. Osjećam se sada bolje iz dana u dan.

Nakon operacije nije lako sportašu, utječe li to psihološki na njegove izvedbe?

- Sve ozljede imaju psihološki utjecaj. Sada mi je problem što više koristim svoju jaču nogu, pa je onda veći pritisak na njoj i opet postoji mogućnost da se ozlijedim. Slabiju nogu čuvam, pa onda se opet može dogoditi neka manja ozljeda...

Konkurencija u napadu je velika, Hajduk sada osim Futacsa ima još Ohandzu i Saida na mjestu centarfora.

- Mislim da je to dobro, to je izazov. Zbog toga sam i došao ovdje. Htio sam igrati i osjetiti što je to konkurencija. Ne mogu biti ljut što sam igrao samo deset minuta, nego moram biti koncentriran da vrijeme koje dobijem što bolje iskoristim.

Kada očekujete da ćete dostići vrhunac forme?

- To je dobro pitanje. Mislim da će to biti za oko dva tjedna. Sve bolje se osjećam, samo da bude što manje sitnih ozljeda i da glava bude na mjestu, pa će sve biti u redu. Kad glava bude u redu i ne bude tih ozljedica, onda je to - to.

Linker
26. travanj 2024 12:24