Reuters / Carl Recine Livepic / REUTERS
BLIŽI MU SE KRAJ

NEIZVJESNA SUDBINA SVJETSKOG PRVAKA I VELIKOG KAPETANA Trofejni velikan ga hladno otpisuje nakon mučne godine prepune kalvarija?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2017. 22:29

Per Mertesacker je kapetan Arsenala i jedan od najdugotrajnijih igrača tog kluba. U Londonu je od 2011. godine, u međuvremenu je postao i svjetski prvak s Njemačkom, ali posljednju je utakmicu odigrao u travnju, ali ne ove nego prošle kalendarske godine.

Teške ozljede, prije svega koljena, su ga skupo koštale, sve se glasnije spominje transfer i rastanak s klubom kojem je puno dao. Menadžer Arsenala Arsene Wenger već je naciljao zamjenu, a zanimljivo, Mertesacker će dobiti priliku igrati za dva dana protiv Chelseaja u finalu FA Cupa.

Kao nova destinacija Mertesackera spominjao se i turski Galatasaray kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, ali sve je ostalo na sferi špekulacija. Njemački stoper ima 32 godine, a protiv Chelseaja će zaigrati samo iz razloga što je ozlijeđena gotovo cijela obrana. Mustafi, Paulista i Gibbs su na mirovanju, dok Koscielny ima kartone. Jasno je koliko je Mertesacker pao u izborima francuskog stručnjaka, ne pomaže previše ni činjenica što je kapetan i predvodnik svlačionice...

Ovo ljeto bi moglo, po svemu sudeći, označiti rastanak s londonskim klubom, takve su teze dijela medija, a zamjena bi mogao biti stoper Middlesbrougha Ben Gibson (24) koji bi koštao nešto više od 35 milijuna eura. Inače, Mertesacker je s reprezentacijom Njemačke osvojio naslov svjetskih prvaka u Brazilu 2014. godine, a ukupno je upisao 104 nastupa za 'Elf'.

Britain Football Soccer - Arsenal v Everton - Premier League - Emirates Stadium - 21/5/17 Arsenal's Per Mertesacker applauds fans after the match  Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Andrew Couldridge / REUTERS

Linker
26. travanj 2024 21:49