Screenshot
OGROMAN NOVAC U IGRI

SVIJET NOGOMETNA BRUJI O NAJVEĆEM TRANSFERU SVIH VREMENA Ronaldo jednom rečenicom podgrijao priču o svom odlasku iz Reala

MEGAPONUDE Prema tvrdnjama portugalskih medija, Paris SG, Manchester United i Kinezi bili bi spremni dati ogroman novac. Ronaldo je navodno odgovorio: 'Ništa nije nemoguće'
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. lipanj 2017. 11:37

Hoće li Cristiano Ronaldo nakon sezone iz snova napustiti Real Madrid? Naime, portugalski sportski dnevni list A Bola jučer je objavio senzacionalne vijesti o superbogatim ponudama koje se pripremaju za njega.

U pitanju je čak 180 milijuna eura, toliki su novac navodno spremni platiti klubovi zainteresirani za dovođenje sjajnog Portugalca. Prema tim izvješćima, prvi u redu interesenata je Ronaldov bivši klub Manchester United, a zainteresirani su još i PSG te iznimno bogati klubovi iz kineske Superlige.

Priče je sada dodatno podgrijao i sam Portugalac, odgovorivši navodno samo jednom, ali intrigantnom rečenicom: 'Ništa nije nemoguće'.

Brzo bi se vratilo

Iako se čini nemogućim da bi se Real riješio svoje najveće zvijezde za bilo kakav novac, analitičari upozoravaju kako postoji i određena logika ako se gleda poslovna strana priče. Naime, Ronaldo je u veljači navršio 32 godine te bi Kraljevski klub njegovom prodajom ovog ljeta mogao ne samo vratiti 94 milijun eura uloženih u njegovu kupovinu 2009. godine, već bi taj iznos mogli gotovo i udvostručiti.

Poznato je da Manchester United traži napadača nakon ozljede Zlatana Ibrahimovića. Propalo je planirano dovođenje Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida, pa se sad počelo spekulirati i s Ronaldovim imenom. Novac na Old Traffordu nije problem, pokazalo se to i prošlog ljeta kad je United za rekordnih 105 milijuna eura doveo Paula Pogbu. Uostalom, vjerojatno bi se većina novca kojeg bi se potrošilo za odštetu vrlo brzo nadoknadila prodajom dresova s Ronaldovim imenom na leđima.

Što se tiče ostalih navodno zainteresiranih klubova, PSG također treba jedno mega-pojačanje. Pokušavali su s Messijem, nije išlo, no isto su tako koketirali s mogućnošću dovođenja Ronalda kad i ako se za to ukaže prilika. Nakon gubitka francuske titule i ispadanja iz Lige prvaka u osmini finala, jasno je da na Parku prinčeva slijede nove velike investicije. I dok bi se za eventualni Ronaldov transfer u United ili PSG još možda i mogli pronaći neki temelji, doista je teško vjerovati da bi Portugalac u ovom trenutku otišao u Kinu.

Loša razdoblja

Činjenica je da je i dosad bilo nekoliko pokušaja ‘otimanja’ Ronalda iz Reala, no svi su propali. Najuporniji je bio njegov bivši klub Manchester United, a isto tako se spominjao i Paris SG koji, su, eto, opet u navodnim kombinacijama. Priča s PSG-om pojavljivala se na kraju prošle dvije sezone, mediji su prije godinu dana objavili kako je Ronaldov agent Mendes postigao usmeni sporazum koji bi PSG-u omogućio dovođenje Portugalca ako ovaj odluči napustiti Real.

Zanimljivo je spomenuti i da je Barcelona 2003. bila blizu dovođenja Ronalda prije nego što je otišao u United.

- Tada smo već doveli Ronaldinha, Marqueza i Quaresmu, i više nismo imali novca za Deca, pa nam je za 17 milijuna eura bio ponuđen Ronaldo - rekao je bivši predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Vjerojatnost Ronaldova odlaska iz Madrida u prošlosti je obično bila povezana s njegovim lošim raspoloženjima. Kad je bio nezadovoljan zbog loših rezultata, trenera koji mu nije odgovarao, ili pak financijama, uvijek su se pojačavale i špekulacije o njegovom navodnom transferu. Znao je čak i prigovarati Realovim čelnicima da ga ne podupiru dovoljno u nastojanju da osvoji Zlatnu loptu, komparirajući svoj slučaj s Messijem iza kojeg je u takvim ambicijama, prema njegovom mišljenju, čvršće stajala Barcelona.

Ugovor do 2021.

Međutim, Ronaldo je u studenome prošle godine potpisao novi ugovor s Realom kojim se obvezao na vjernost do 2021., s tjednom zaradom od 420.000 eura u neto iznosu. Tako je postao ne samo najbolje plaćeni igrač Reala, već i najbolje plaćeni nogometaš na svijetu.

- Očito je da ću ostati ovdje. Mislim da ću u Realu dočekati igračku mirovinu - kazao je Ronaldo prošle godine.

Kasnije je još dodao kako želi igrati do svoje 40. godine.

- Mislim da ću se umiroviti u Realu kad ću biti iznad 40 godina. Vrlo sam sretan ovdje - izjavio je Portugalac.

Nakon što je u prošlih godinu dana osvojio gotovo sve što se može osvojiti na momčadskom i individualnom planu, sad stvarno nema razloga da ne bude dobro raspoložen, a isto je tako teško vjerovati da bi ga Real bio spreman prodati, pa makar u pitanju bio i veći iznos od spomenutih 180 milijuna eura.

Linker
28. travanj 2024 15:24