Screenshot: Sportske novosti
PREDSJEDNIK JE POSLAO JASNU PORUKU

ALARM U DINAMU, CICO PRED OTKAZOM Predsjednik Barišić potvrdio: 'Kranjčar ne smije izgubiti u Rijeci'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. rujan 2016. 12:40

Kakvo je raspoloženje u Maksimiru nakon poraza od Lyona? Kako Uprava kluba gleda na iduće nastupe u Ligi prvaka te u HNL-u? Trese li se stolica Zlatku Kranjčaru ako posrne na Rujevici?

S tim pitanjima jučer smo presreli predsjednika Modrih Mirka Barišića.

- Mi smo bez obzira na uvjete, okolnosti i cijelo okruženje dva puta uzastopce dogurali do Lige prvaka, a to je vrh klupskog svjetskog nogometa. To je potrebito naglašavati, ta činjenica je naša paradigma zadovoljstva. Naravno, treba nešto iz svega naučiti, stvarati PR kako je to vrijedno, a onda ići prema svojim mogućnostima. Ne u smislu PR-ovske bahatosti rečenicama “mi ćemo pobijediti”, nego “mi ćemo se truditi”. To ćemo do kraja Lige prvaka probati provesti - kaže Barišić.

Predsjednik mirno i staloženo govori o modrom startu u Ligi prvaka.

- Mi moramo biti svjesni svojih deficita. Neću sad govoriti o igračima, talentima, prodajama, dovođenjima... Mi se tu ne možemo nositi s najvećima u Ligi prvaka. Što mislite, da su, recimo, ostali Rog i Pjaca, bismo li mi sad bili bitno bolji u tom natjecanju, osvajali bodove? Pravi su to nogometaši, ali, vjerujte, priča bi bila slična. Naš deficit je u nečemu drugom...

U čemu, predsjedniče?

- Igrači nemaju tjelesne snage! Trebamo imati agresiju i trku. Mi to nemamo. Suvremenog nogometa nema bez toga. To se postiže treningom, kolokvijalno kazano - učenjem.

Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Koliko trener Cico Kranjčar i njegov stručni stožer još imaju kredita za ostvariti ovo što Uprava od njih traži?

- Što znači kredit? Rekao sam vam da nastupamo već od danas! Nema kompromisa ni sa kim.

Idemo sad biti konkretni. Što ako Dinamo izgubi i treću utakmicu zaredom, hoće li trener Kranjčar morati napustiti klupu?

- Ja bih čak kazao da Kranjčar ne smije izgubiti u Rijeci!

Nakon te rečenice koja je od onih “biti il’ ne biti”, predsjednik je ipak malo zastao, shvatio je da je možda bio preoštar.

- Dobro, nemojte to sad bukvalno shvatiti. Možemo mi promijeniti sto trenera, ali nećemo napraviti ništa ako ne riješimo problem tjelesne spreme igrača. Ali opet je jasno da to sve ovisi o treneru...

Jeste li sve to što ste rekli nama rekli i treneru Kranjčaru?

- Da. On se slaže s time. Konačno, Kranjčar se s time mora složiti, evidentne su činjenice da nam momčad nije tjelesno spremna.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
11. svibanj 2024 12:35