Goran Mehkek / Hanza Media
HRABRO SE DRŽI

PRIČA SE SVAŠTA, ALI LEGENDA SE NE PLAŠI OTKAZA 'Ne! Ma ne, ma kakvi...', 'Mislim da u klubu ne razmišljaju da mi se otkaže suradnja'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2016. 01:16

Dinamova ekspedicija vratila se iz Lyona u ranim jutarnjim satima četvrtka, negdje oko četiri sata.

- Zaspao sam tek oko sedam, pola osam... Nisam mogao spavati.

To nam je kazao Zlatko Kranjčar.

- Došao sam doma, vrtio film u glavi, nije baš tako jednostavno. Tek poslije, kad sve prođe, kad ostaneš sam, izlazi iz tebe “jesi li mogao ovo ili ono, što bi drukčije uradio”. Sam si, u miru, ne slušaš neke druge komentare koji te mogu odvesti na drugu stranu.

Pitali smo Kranjčara gdje je onda Dinamo u toj Ligi prvaka, jesu li Modri ipak preslabi za to društvo ili bi mogli nešto učiniti, otrgnuti negdje koji bodić? Ili se isključivo treba koncentrirati isključivo na HNL?

- Hrvatsko prvenstvo uvijek je na prvom mjestu. Kad si prvak, uvijek si u situaciji igrati Ligu prvaka. Ali moje osobno mišljenje je da ova Dinamova mladost ima kvalitetu da može parirati i u Ligi prvaka. Uostalom, bez obzira na poraz, pokazali smo to i u Lyonu. Mogli smo ublažiti rezultat, možda čak i “zakuhati”. Bilo je i dobrih stvari... Ipak, imamo problem.

Koji problem, treneru?

- Dinamov problem je što u HNL-u ima tek nekoliko kvalitetnih utakmica godišnje. Ovi naši suparnici svaki tjedan igraju u domaćem natjecanju utakmice na razini Lige prvaka ili Europske lige. Oni su izgubili od Bordeauxa, ali ritam te utakmice bio je izniman. Ne podcjenjujem HNL, nogomet u Hrvatskoj raste, ali nema tog podražaja, tog naboja. Jeste li vidjeli prvih dvadeset minuta utakmice u Lyonu? Nama je trebalo toliko da se naviknemo na ritam, a oni su već vodili 1:0... Ma, ne želim sad ulaziti u nikakve polemike ili opravdanja, ali to jest problem. Imali smo dosta razgovora s igračima na tu temu. Međutim, nije to lako, naši igrači reagiraju tek kad osjete suparnički pritisak, ponekad je to kasno. Znate, Lyon je liga više u odnosu na nas, ali nije to tako velika razlika.

Nismo previše okolišali u jučerašnjem razgovoru s trenerom. S obzirom na to da ovaj novinar SN-a još od 1996. godine prati događaje u maksimirskom klubu, vrlo dobro zna maksimirske običaje. Nekoliko poraza i trener visi kao luster. Zato, Cico, bojite li se da bi vam u Maksimiru mogli uručiti otkaz ako izgubite na Rujevici u derbiju protiv Rijeke?

- Ne! Ma ne, ma kakvi... Bez obzira na ova dva uzastopna poraza, mislim da u klubu ne razmišljaju da mi se otkaže suradnja. Ni ja ne razmišljam o tome. Uostalom, dosadašnji rezultati, plasman u Ligu prvaka, stoje iza mene. Nakon utakmice u jednom nevezanom razgovoru s čelnim ljudima kluba shvatio sam da je sve normalno. Sigurno je da se moramo koncentrirati na utakmicu s Rijekom.

Onda je malo zastao, pa nastavio...

- Ne, stvarno nemam osjećaj da mi se sprema otkaz. Ma, sad ću vam kazati svoj stav. Maknut ću se sam iz Dinama kad budem nezadovoljan i nesretan. Ja sam još uvijek sretan!

Kad priča o momčadi, Zlatko Kranjčar će kazati:

- Da Machado nije imao tu ozljedu, bio bi bolji nego u srijedu. Da Ante Ćorić ima više takvih utakmica, takvih tenzija u HNL-u, također bi bio bolji. Kao i mnogi drugi… Moramo biti racionalni, moramo u HNL-u dignuti razinu igre, ali sami. Ne tražiti od protivnika da nas motivira. Ne samo da to budu Rijeka ili Hajduk, već i Osijek, Lokomotiva, Inter... Dok god sam u Dinamu, inzistirat ću na tome.

Ante Ćorić
REUTERS/Robert Pratta / REUTERS

Kad ćete uigrati jedan stoperski par, često mijenjate na tim pozicijama srca obrane, to baš nije uobičajeno?

- Nije to problem. Imamo četiri dobra stopera, Sigalija, Benkovića, Schildenfelda i Perića. Ako netko ne igra jednu utakmicu, nije to ništa strašno.

Cico je pohvalio Šempera?

- Šemper je bio odličan..

Za razliku od Stojanovića?

- Uvijek mu govorim da pazi tko mu dolazi iza leđa. I izgubio je loptu u jednom driblingu. Opet su nam zabili. Dosta golova primamo kad on ode u ofenzivne situacije. Drugi ga ne zatvore. Vidimo to, nismo slijepci, težit ću korekcijama.

Linker
27. travanj 2024 23:16