Drago Sopta/CROPIX
MAXtv PRVA LIGA

ISTRA vs DINAMO Puljani još čekaju prvu pobjedu, mogu li je uhvatiti protiv Dinama?

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 04. kolovoz 2012. 13:02

Poraz u Koprivnici još je jedna potvrda kako je Istra mnogo jača na svom terenu i da će ove sezone opet većinu bodova osvojiti na Drosini. Niz odličnih rezultata kod kuće žele nastaviti i protiv Dinama.

- Mi ne bježimo od toga da je Dinamo najjači hrvatski klub. Oni su svakako favoriti u ovoj utakmici, ali mi ćemo pokušati pobijediti. Od svojih igrača očekujem jedno buđenje kako bi radili manje individualnih grešaka. Mi na Drosini želimo odigrati dobru utakmicu i nastaviti niz neporaženosti, spremni smo za to - istaknuo je domaći trener Igor Pamić.

Problem predstavlja teren na Drosini kojeg se već neko vrijeme ne smije zalijevati zbog prvog stupnja redukcije vode u Istri.

- Teren je u užasnom stanju, kao oranica. Morat ćemo se prilagoditi na te uvjete i pripremiti za drugačiji način igre - dodao je domaći strateg.

No, dok je to problem koji će se reflektirati na izvedbu obje momčadi, ozljede će se usporiti samo Istru. Nakon ozljede Alena Pamića i operacije Mislava Anđelkovića, novi udarac za veznu liniju Istre predstavlja ozljeda Siniše Linića koji će desetak dana biti izvan terena.

- Bez Pamića, Linića i Anđelkovića smo jako šepavi u veznoj liniji. Dinamo je vrlo opasan pa ćemo mi morati biti dosta agresivniji kako bi anulirali Dinamovu prednost na sredini terena. Nakon ozljede na klupu se vraća Havojić - otkriva Pamić.

Na pozicijama dva zadnja vezna utakmicu u subotu bi trebali započeti Jugović i Blagojević.

- Nakon loše reakcije na utakmici protiv Hajduka sam razgovarao s Blagojevićem i rekao sam mu da nije kraj svijeta. Oporavio se i trebao bi započeti utakmicu protiv Dinama, a uz njega i Jugović. Pola prošle sezone nije igrao tako da mu treba vremena da se vrati u formu i uklopi u momčad, ali će 99% započeti utakmicu - riječi su domaćeg trenera na posljednjoj konferenciji za medije.

Obrana Istre nije najbolje ušla u sezonu. Na utakmici protiv Hajduka su se dogodile greške koje nisu kažnjene, dok je Slaven greške iskoristio postigavši tri pogotka.

Dinamu u Puli nikada nije bilo lako. U posljednjih osam utakmica upisali su tamo tek tri pobjede. Pamti i sadašnji trener Ante Čačić neugodne dvoboje u četvrtfinalu kupa koje su prošli tek nakon jedanaesteraca.

- Pred nama je utakmica s vrlo kvalitetnim domaćinom koji će zbog samo jednog osvojenog boda u prva dva kola biti izuzetno motiviran. Riječ je o momčadi koja je dosta dugo na okupu, a ove godine su se dodatno pojačali s nekoliko dobrih igrača. Osim toga, imaju kontinuitet trenera na klupi koji je vrlo bitan za kvalitetne rezultate - rekao je Čačić u najavi utakmice.

Za utakmicu zbog ozljeda i dalje ne konkuriraju Mateo Kovačić i Ivan Krstanović, no obojica su puno bolje.

- Kovačić u subotu ima još jednu kontrolu, a kod njega je jednostavno došlo do zamora obzirom da je vrlo rano ušao u profesionalizam i trenažni proces. Prevencije radi on je na mirovanju, no nije to ništa čudno obzirom da se radi o mladiću koji je još u razvoju. Njega od ponedjeljka očekujem u punom treningu. Isto tako, od ponedjeljka se u rad s ekipom uključuje i Ivan Krstanović - dodao je Modri trener.

Osim spomenutog dvojca, manje probleme osjećaju i Tonel odnosno Sammir, no oni će vjerojatno biti u konkurenciji.

- Plan je da Sammir odradi 45 minuta jer svi igrači su nam itekako bitni za srijedu i utakmicu protiv Sheriffa - zaključio je Čačić.

Zanimljivo je istaknuti da Dinamo ni 25. utakmicu za redom neće započeti utakmicu s identičnim sastavom iz one prošle.

Linker
18. svibanj 2024 16:48