Luka Modrić slavi gol protiv Turske.
 REUTERS/John Sibley Livepic
POGLED LEGENDE

IVICA OLIĆ SAMO ZA SN 'Oni koji su igrali nogomet, dobro znaju o kakvom se udarcu radi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2016. 10:16

Bravo, Vatreni! Tako moram početi, nema druge rečenice. Mi navijači, novinari, cijela Hrvatska, imali smo velika očekivanje od ogleda s Turcima. U redu, znali smo našu kvalitetu, ali su se momci morali nositi s tim pritiskom velikog očekivanja na otvaranju Eura. Napravili su to sjajno od starta utakmice, Turci su imali samo jednu, jedinu šansu, kad je Subašić sjajno reagirao.

I to nakon centaršuta koji se s te pozicije odakle od odaslan pogađa jednom od pedeset puta. Subašić je tom obranom pokazao kolika je njegov uloga bila bitna u pobjedi. Jer u takvim utakmicama gdje jedna momčad kontrolira igru i biva nadmoćna, obično suparnik stvori neku priliku, a onda vratar mora biti vrhunski. Subašić je bio.


Ključ naše pobjede bio je - kolektivna igra. Zajedništvo je bilo presudno! Jasno nam je svima da imamo kvalitetu, tu priču smo davno opjevali, isto kao i onu da imamo igrače u velikim klubovima, ali protiv Turaka smo pokazali ono pravo hrvatsko srce koje je neslomljivo. Momci su ponudili veliku želju, pristup je bio sjajan, a onda je ogled riješio jedan fantastični pojedinačni potez Luke Modrića.

Oni koji su igrali nogomet, dobro znaju o kakvom se udarcu radi. Kad onako lopta dugo leti po zraku, pa naglo padne, a ti uletiš iz punog trka i pogodiš, to je onda fantastično. Ovako, da svaki nogometaš proba na prazan gol opaliti onakvu loptu, od deset pokušaja možda bi tri puta pogodio mrežu! Luka je bio autor magičnog poteza. Ta njegova čarolija dala nam je mir pred sljedeće utakmice. Ovu s Turcima smo odigrali veličanstveno kao momčad. Jedino sam se malo plašio da nam se ne osveti onoliki broj promašenih šansi.

CIJELI KOMENTAR IVICE OLIĆA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
07. svibanj 2024 15:16