David Ramos/Getty Images / Getty Images
OPTIMIZAM BIVŠEG REPREZENTATIVCA

LEGENDA VATRENIH I MILJENIK NAVIJAČA 'Mjesto nam je u četvrtfinalu, a možda i dalje...'

Piše: Ivica OlićObjavljeno: 25. lipanj 2016. 17:07

Malo sam bio razočaran našim svojevrsnim pehom, jer smo u osmini finala dobili najtežeg mogućeg suparnika od onih s kojima smo mogli igrati. Ali ako želiš doći do kraja, moraš se sudariti s jakim reprezentacijama. Da smo bili drugi, dobili bismo Italiju, prema tome ne treba se previše zamarati. Mi moramo nastaviti igrati onako kako smo igrali ove tri utakmice.

Portugal s druge strane nije pokazao da može igrati na razini kao što je Hrvatska, konačno do sada nije dobio ni jednu utakmicu na turniru. Iako po imenima izvrsnu momčad. Sasvim je jasno da se mora obratiti pozornost na njihov napadački dio momčadi. Tu su moćni i razorni. Međutim, imaju očite probleme u obrani. Očekujem pravu, zanimljivu utakmicu, a s onakvim pristupom kao na prve tri utakmice ne sumnjam da ćemo doći do svojih prilika.

Znam da tradicija nije na našoj strani, sve tri utakmice koje smo s njima igrali izgubili smo, nismo im zabili ni jedan pogodak. Objektivno, ta reprezentacija baš nam i ne odgovara. Ali, zar se može kazati da nam odgovaraju Španjolci? Ne, nikako se time ne treba zamarati, na Portugal se treba gledati kao na svakog drugog suparnika. Pokazali smo da u visokom ritmu možemo igrati kompletnu utakmicu, ne brinem se, vjerujem u Vatrene, držim da ćemo biti pravi. Uostalom, odmorili smo četiri-pet igrača, bit ćemo odmorni, konačno, imali smo i dan više za odmor od Portugalaca.




Ronaldov gard zvijezde

Naravno da moram napisati nešto o Ronaldu. On je već nekoliko godina najbolji igrač na svijetu, uz Messija. On je u stanju odlučiti svaku utakmicu. Eto, na dvije utakmice nije zabio, a onda je dva gola dao Mađarima, dakle, kad je bilo najpotrebnije. Radi se o čovjeku koji je stalno gladan golova. Gledao sam ga ove sezone u Realu, ima gard zvijezde koji stalno pokazuje, često rješava sve probleme Kraljevskog kluba. Kad zabije jedan gol, odmah želi zabiti drugi, pa treći... Bez obzira na sve golove koje je dao i što je sve osvojio, želi još uvijek biti najbolji. Strastveno želi nove uspjehe, pobjede, golove. On je razarajući stroj kad se radi o reprezentaciji Portugala. On povuče kad zapne, on rješava kad situacija djeluje nerješiva.

Isto tako, moram se osvrnuti na obranu Portugala, koja im je slabiji dio momčadi. Ricardo Carvalho, čovjek koji ima sjajnu karijeru iza sebe, ipak je zagazio u neke godine u kojima je malo teže igrati na poziciji stopera. Istina, na ovoj posljednjoj utakmici s Mađarima obrana nije imala sreće, dva gola su dobili nakon što se lopta nesretno odbila od portugalskih igrača, no držim da možemo iskoristiti neke njihove slabosti u tom dijelu. Da, držim da im je obrambeni red najslabija karika. Uzdam se u našu ofenzivnu liniju koja se pokazala jako dobrom. Kreirat ćemo nekoliko prilika za gol, to je sigurno. Vjerujem da ćemo zabiti te da ćemo igrati u četvrtfinalu. Tu nam je mjesto, a i dalje, još dalje...

Linker
09. svibanj 2024 10:22