Stanišić (desno) sa suigračima iz Bayera

 INA FASSBENDER Afp
ZANIMLJIVA SITUACIJA

Vatreni u nezavidnom položaju: ‘Nisam naviknut na ovo, lagao bih kada bih rekao da je sve savršeno‘

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je igrač Bayerna na posudbi u Bayeru
Piše: SNObjavljeno: 07. prosinac 2023. 13:53

U zanimljivoj situaciji se nalazi Josip Stanišić. Hrvatski reprezentativac je ovog ljeta posuđen iz Bayerna u Bayer kako bi više igrao, ali to se nije dogodilo pa su njemački mediji posljednjih dana pisali kako su Bavarci pokrenuli proces raskida te posudbe prije vremena sa željom da se Stanišić vrati već ove zime. No, Bayer to ne želi, a Stanišić je pokazao kako je iskoristiv u posljednjih sedam dana kada je upisao tri asistencije u dvije utakmice - dvije protiv Häckena u Europskoj ligi, a jednu protiv Paderborna u Kupu Njemačke.

- Nisam naviknut na to, ali uvijek se treba razvijati - komentirao je Stanišić asistencije za njemački Kicker.

Upravo je njegov razvitak bio razlog zbog kojeg ga je Bayern prošlog ljeta posudio u Bayer. Trebao je igrati više u Leverkusenu nego u München, a to za sada nije slučaj, barem što se bundesligaških utakmica tiče.

Stanišić je za Bayer startao u samo jednoj ligaškoj utakmici, onoj protiv Wolfsburga u listopadu, a u još četiri je ušao s klupe. Ukupno ima 162 minute u Bundesligi, a bolja je situacija u europskim i kup natjecanjima. U Europskoj ligi je odigrao svih 90 minuta u četiri nastupa dok je jednom ušao u igru u zadnjih 19 minuta. U Kupu je bio u udarnoj postavi u obje utakmice koje je Bayer igrao.

- Naravno da su stvari za mene mogle biti puno bolje, lagao bih kada bih rekao da je sve savršeno. No, ovdje sam kako bih pomogao momčadi. Tako je kako je. Kasno sam se priključio momčadi, a bio sam i bolestan kada sam trebao igrati protiv Bayerna. Odi (suigrač Odilon Kossounou, op.a.) je odradio odličan posao tada, a i nastavio je igrati odlično - trezveno je sve objasnio Stanišić.

Kicker ističe kako se Kossounou trenutno nikako ne može izbaciti iz prve momčad, posebno dok Stanišić ne stabilizira svoje izvedbe. Prilika za to će mu se otvoriti tijekom zime kada će Kossounou s Obalom Bjelokosti igrati na Afričkom kupu nacija koji se održava između 13. siječnja i 11. veljače. Hrvat će tada imati priliku igrati više.

- Naravno da ću se nastaviti boriti i dati sve od sebe kada god budem igrao. Nikako ne pomaže da donosim loše raspoloženje u momčad. Naravno da postoje dani kada sam u lošem raspoloženju, ali to je u mojoj prirodi - ja sam samo igrač koji uvijek želi igrati - zaključio je Stanišić.

Linker
03. svibanj 2024 15:22