Vojko Basic / CROPIX
SLETJELO POJAČANJE

Cassio u Splitu: 'U Brazilu svi znaju za Dudua, a ja sam u Hajduk došao osvajati trofeje'

Cassio je pak kazao da je imao nekoliko ponuda, ali da je izabrao Hajduk jer se želi afirmirati u Europi i doći do svog cilja, a to je igranje u španjolskoj Primeri
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 12. siječanj 2013. 16:48

Brazilac Gabriel Cassio sletio je u Split u subotu rano popodne. Novu Hajdukovu akviziciju dočekao je sportski direktor Sergije Krešić koji je za tog 20-godišnjeg mladića koji je produkt nogometne škole Fluminensea istaknuo da je jako zanimljiv potencijal.

„Brz je, izvrstan u igri jedan na jedan, veznjak sa ofenzivnim karakteristikama“, opisao je Krešić. O drugome Brazilcu Lucasu Patinho Krešić je kazao da ga podsjeća na Ivicu Osima. „Možda je to malo pretenciozno, ali je izuzetno jak tehnički i dolazi u završnicu.“

Cassio je pak kazao da je imao nekoliko ponuda, ali da je izabrao Hajduk jer se želi afirmirati u Europi i doći do svog cilja, a to je igranje u španjolskoj Primeri.

„Kad je došla ponuda Hajduka informirao sam se o gradu i klubu putem interneta. Saznao sam puno toga, a posebno da Hajduk ima vatrene navijače. Došao sam ovdje s ambicijom da se dokažem, da izborim svoje mjesto u momčadi i da pomognem Hajduk u osvajanju trofeja.“, kazao je Cassio po dolasku u Split.

Zanimljivo da je Cassio prošlu sezonu proveo u brazilskom četvrtoligašu Portu, a još dok je bio član mlade momčadi Fluminensea 2009. bio je na probi u PSV-u. Kaže da je tada zadovoljio, ali zbog godina nije mogao ostati. Inače idol mu je Cristiano Ronaldo, Portugalac, a ne neki od brazilskih čarobnjaka poput Ronaldinha, Robinha i drugih.

„Znam za Eduarda da Silvu. U Brazilu svi znaju za njega i za njegovu priču, o Brazilcu koji se probio u Hrvatskoj. Bi li volio biti poput njega? Hm, teško pitanje. Eduardo je sjajan igrač, stvarno ga jako cijenim, ali ja bih želio da budem svoj, da svi znaju da sam ja Cassio,“ poručio je Brazilac.

U Split je stigao u pratnji čovjeka iz Fluminensea koji će mu biti na pomoći ovih par dana. Flu ima desetak igrača na posudbi na raznim stranama svijeta, a Cassio i Lucas Patinho, čiji se dolazak očekivao navečer, bit će tandem Brazilaca u Hajduku. U nedjelju su planirani liječnički pregledi, a čim se obave sve formalnosti priključit će se pripremama u Međugorju.

Još uvijek je neizvjesno hoće li zaigrati u srijedu protiv Brotnja, ali u svakom slučaju dotad bi se trebali staviti na raspologanje treneru Miši Krstičeviću.

Linker
19. svibanj 2024 12:49