Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
DOBRA ILI LOŠA VIJEST ZA BIJELE?

BIJELIMA SE CRNO PIŠE? PROTIVNIK HAJDUKA U EUROPI DOVODI POJAČANJA KAO NA TRACI Angažirali su već devetog igrača u ovom prijelaznom roku

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 07. srpanj 2017. 10:11

Protivnik Hajduka u 2. pretkolu Europske lige, Levski iz Sofije, angažirao je već devetog igrača u ovom prijelaznom roku. Nelut Robsu stiže iz prvaka Rumunjske Viitorula, momčadi s kojom je veliki Gheorghe Hagi postigao uspjeh u svojoj zemlji samo osam godina nakon osnivanja kluba iz Constante.

Rosu je polivalentni vezni igrač proslavio je nedavno 24. rođendan, a nakon dolaska zimus iz Concordije bio je standardan u Viitorulu. Izvjesno je da će za njega Levski platiti odštetu, detalji još nisu poznati, no Transfermarkt ga cijeni na 900 tisuća eura.

Radi se o igraču koji ima preko stotinu nastupa u rumunjskoj prvoj ligi, a pravo nastupa neće imati protiv Sutjeske, nego tek s Hajdukom u Dugopolju, ukoliko Bugari prođu Sutjesku i obrane prednost od 3:1 iz prvoga meča. Dakle, Rosu bi trebao biti nepoznanica za Hajduk, budući da ga neće imati prigodu vidjeti u njegovoj novoj momčadi, on se tek treba uklopiti u nešto više od tjedan dana.

Inače, Bugari će na put sutra poslijepodne čarterom do Podgorice, a navečer će odraditi trening na stadionu drugoligaša Koma u predgrađu glavnoga grada Crne Gore.

Vojko Bašić / Cropix

Iz crnogorskoga tabora dolazi umjereni optimizam da je u sportu moguće napraviti čudo i stići minus dva iz prvoga dvoboja. U Nikšiću su svjesni da su slabiji od Levskoga, no adute vide u domaćem stadionu koji bi trebao biti dobro ispunjen.

- Sportski je nadati se da možemo do drugoga kruga, a učinit ćemo sve da to i ostvarimo - kazao je za Dan vezist Sutjeske Veljko Vuković.

- Očekujem tešku utakmicu, ali igramo pred domaćim navijačima koji će nam dati veliku podršku. Igramo s rivalom u čiju smo se ekonomsku i nogometnu snagu uvjerili u Sofiji. Želimo pobjedu i moramo ući maksimalno hrabro u utakmicu. Međutim, ne smijemo ući previše emotivno i juriti rezultat. Moramo igrati pametno i nastojati iskazati veliko strpljenje i požrtvovnost - rekao je Vuković.

Linker
30. travanj 2024 19:49