Foto: Tom Dubravec / CROPIX
DAO PREDNOST BIJELIMA

BIVŠI TRENER HAJDUKA DOBRO POZNAJE LEVSKI 'Mislim da Hajduk neće imati problema s Levskim te da bi trebao proći'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. srpanj 2017. 21:13

Bugarin Ivan Vucov prije 30 godina bio je trener Hajduka, poznat po čvrstoj disciplini, a danas živi u mirovini nakon što je dugo radio u nogometu u svojoj zemlji. Iza sebe ima mnoštvo iskustva, bio je obrambeni igrač Levskoga, reprezentativac koji je je igrao na SP-u 1966. godine, vodio je Levski kao trener, bio izbornik Bugarske, dopredsjednik tamošnjega saveza. Sada mu je 77 godina, u zasluženoj je mirovini, kaže da se dobro osjeća za svoje godine. Prije neki dan samo se čuli da nam prokomentira Levski, ali je on inzistirao da najprije pogleda uzvratnu utakmicu sa Sutjeskom, nakon koje je definitivno postalo jasno da će Bugari biti idući suparnik Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu.

- Levski ima puno novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, promijenilo se dosta stvari. Još se uigravaju. Moj dojam da su bolji nego prošle godine, poboljšali su se. Utakmicu sa Sutjeskom u Nikšiću su kontrolirali, prošli su zasluženo. Ipak, mislim da Hajduk neće imati problema s Levskim te da bi trebao proći.

Nismo više tako dobri

Glavni igrač Levskoga je Kongoanac Mapuku koji nije bio strijelac ovaj put, a u prvom susretu je zabio dva gola. U Nikšiću je bio aktivan...

- Tako je, on se čini nešto boljim od ostalih, ali nije to neka ekstra klasa. Dosta se kreće, ide gore-dolje, zna igrati nogomet, međutim nije on neka velika kvaliteta. Isto tako u momčadi nema superklasnog igrača, mislim da više igraju timski.

Levski će biti jači za Rosua i Gomesa koji su stigli te bi trebali biti registrirani za utakmice s Hajdukom...

- Ja osobno ne znam te igrače, ali, koliko javljaju mediji, izgleda da su dobri.

Zadnji put je Vucov u Splitu bio kada je Hajduk igrao s Levskim 0:0 1999. godine u Poljudu, a onda u uzvratu slavio 3:0. Bio je gost Levskoga.

- Ne poznajem momčad Hajduka ni hrvatski nogomet baš previše u zadnje vrijeme. Znam samo da je Rijeka prvak te da je trener Dinama Ivajlo Petev. Poznajem rivalitet Hajduka i Dinama, osjetio sam to dok sam bio u Splitu. Ovaj put me iz Levskoga nisu zvali, puno toga se promijenilo u klubu, nisam više tako u dobrim odnosima s vodstvom.

Prva utakmica igrat će se u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi, a uzvrat na praznom stadionu Georgija Asparuhova u Sofiji... Pojasnili smo mu da je Dugopolje nadomak Splita i da tamo igra istoimeni drugoligaš na malom stadionu koji ima kapacitet od 5200 mjesta. Poljud će biti zauzet Ultra festivalom...

- Kažete da je festival u isto vrijeme... To nije dobro za Hajduk što ne igra na punom Poljudu. Da se igra u Splitu, sigurno bi došlo oko tisuću navijača Levskoga, ovako će ih biti manje.

Sportski direktor Levskoga je Daniel Borimirov, a trener je Nikolaj Mitov...

- Borimirov je bio dobar igrač, igrao je dugo u Njemačkoj, poznaje odlično njihove prilike. Ovdje je tek na početku slaganja nove momčadi. Mitov je mlad trener, nije bio neki igrač, ali zna nogomet.

Lijepo mi je bilo u Splitu

Ne tako davno Hajduk je vodio Krasimir Balakov, još jedan Vucovljev zemljak...

- Njega sam trenirao, bio je inteligentan igrač, bio je u Hajduku, pa je otišao naglo u Stuttgart kada je dobio ponudu. On isto zna nogomet...

Što je s najvećim Bugarinom, legendarnim Hristom Stoičkovom?

- On je u Americi, radi kao sportski komentator na televiziji, rijetko dolazi u Sofiju.

Vucov pamti splitske dane po dobroj atmosferi....

Lijepo mi je bilo u Splitu, ostale su mi dobre uspomene. Hajduk je veliki klub, jako dobro organiziran, s puno navijača.

Za koga ćete navijati?

- Nemam neke pretenzije, samo da bude dobar nogomet, pa neka prođe onaj koji bude bolji...

Linker
06. svibanj 2024 13:51