LJUTITI MAKEDONAC

Hasaniju krivi Modri: 'Znali su da sam ozlijeđen, ne znam zbog čega su iznenađeni?'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. siječanj 2013. 08:09

Ferhan Hasani prvi je igrač kojemu je transfer u Dinamo propao, jer je pao na liječničkom pregledu. U Maksimiru su, čitajući nalaze, zaključili da je ozljeda mišića ozbiljnija no što se mislilo, da bi Hasanijev oporavak potrajao i da im se u ovom trenutku nije isplatilo uzeti ga i čekati hoće li i kad biti spreman za glavnu ulogu. Poslovnim rječnikom rečeno, Dinamo nije želio preuzeti rizik njegova oporavka, što je, svakako, Dinamovo pravo. Pogriješili su možda liječnici Wolfsburga, koji nisu dobro tretirali ozljedu i “hranili” su Hasanija krivim procjenama, nadajući da će ga klub uspjeti brzo prodati? Međutim, Hasani misli drugačije.

- Za propast transfera kriv je isključivo Dinamo! Znali su da sam došao ozlijeđen, ne znam zbog čega su iznenađeni? Sve je bilo dogovoreno, a onda su se začudili ozljedi nakon liječničkog pregleda - nudi Hasani svoju istinu.

Pa dobro, događa se, ozljeda se ponekad pokaže nakon pregleda puno težom no što se čini na prvi pogled?

- Da, ali moja nije. Pa ne radi se o ligamentima koljena, meniska, ovo je mišić koji bi brzo zacijelio. Ja sam propustio 16 dana priprema, još dva tjedna i ja bih bio spreman za treninge. Uostalom, što to znači, pa potpisao bih ugovor na pet i pol godina, a ne na dva mjeseca, oporavio bih se. Svašta! Zdravko Mamić u petak navečer nudio mi je ljude da me dođu izmasirati, a onda u subotu propadne transfer. Nije korektno. Ja sam zbog Dinama odbio druge ponude, svi, Olić, Mandžukić i ostali savjetovali su mi da dođem u Dinamo, sve smo se dogovorili, čekao sam da se vrate iz Turske. I onda ovo...

Dobro, ali čemu ljutnja, ne vidimo gdje je Dinamova krivnja? Posao nije bio zaključen, Dinamovo je pravo, kao i svakoga kluba, dok ugovor nije potpisan, otkazati posao. Posebno ako procijeni da je ozljeda ozbiljnija i da se ne isplati riskirati. U Maksimiru su tako procijenili i - točka.

- Ali, kažem, ja uopće nisam ozbiljnije ozlijeđen! Ne znam je li posrijedi nešto drugo... Ništa, odlazim u Wolfsburg, oporavit ću se i na ljeto potražiti novu sredinu. Sigurno to neće biti Dinamo, s tim sam klubom završio. Dvaput sam trebao doći, nisam, više nikad i neću!

Linker
03. svibanj 2024 01:41