Bruno Konjević/CROPIX
STRATEG MODRIH

Jurčić uoči Međugorja: 'Mlađi će dobiti priliku, ali za Ligu prvaka nam trebaju pojačanja'

Piše: GNK DinamoObjavljeno: 28. siječanj 2013. 14:50

Nakon povratke iz Turske, a uoči polaska u Međugorje trener Modrih Krunoslav Jurčić i napadač Fatos Beqiraj došli su pred medije i rekli svoje dojmove o obavljenom te o onome što ih tek čeka.

- Idemo dalje prema Međugorju nakon 15 uspješnih dana u Turskoj. Imali smo par kišnih dana, ali zbog odličnih terena uglavnom sve je odrađeno po planu. Iskreno, bojao sam se hoće li igrači izdržati ovako dugačke pripreme, ali sve skupa je bilo jako dobro - rekao je trener Dinama pa nastavio o mladim igračima koji su itekako opravdali očekivanja.

- Odlučili smo se voditi pet-šest mladih igrača koji su donijeli pozitivnu energiju i dodatno dignuli kvalitetu rada. Jako sam zadovoljavan Šimunovićem koij je svojim igrama izborio mjesto desnog stopera u udarnoj postavi; to dovoljno govori. Jako me ugodno iznenadio zrelošću i sada je pred njime veliki ispit - držanje koncentracije. Na istoj poziciji se svima jako svidio i Jedvaj s kojim sam jako zadovoljan. Čalušić je isto tako bio odličan, a veliki forte mu je što je ljevak. On je, ipak, drukčiji tip braniča: agresivniji od ove dvojice, brz je i svakako ostaje u procesu rada. Što se tiče dva mladića koji igraju prema narpijed, Kolar i Brodić, pokazali su jako dobre dionice, a posebno me iznenadio Brodić obzirom na svoje godine. Kažem, jako sam zadovoljan njihovim reakcijama u seniorskom nogometu i plan je da oni treniraju s nama, a onda ovisno o minutaži igraju i za juniore.

Sve najbolje o odrađenom poslu u Turskoj imao je za reći i napadač Fatos Beqiraj: - Pripreme su bile odlične, meni najbolje otkako sam ovdje, dobro se radilo i prva faza je iza nas. Što se tiče igrača, nije bilo ozljeda, bili smo jako motivirani što bolje raditi i na kraju se to vidjelo po rezultatima. Igrali smo protiv ozbiljnih ekipa, dobro odradili utakmice i spremni idemo u Međugorje - rekao je Bećo koji je prvi puta u dresu Dinama zabio na zimskim pripremama: - Rekao sam već puno puta da mi treba malo više kako bih ušao u formu, ali isto tako onda "dugo drži".

Osvrnuo se trener i na igrače koji su u Zagreb došli iz inozemstva - Saida Husejinovića i Zvonka Pamića: - Husejinović je igrač koji je pokazao da je, kako mi kažem, "futbaler" odnosno igrač koji ima potez, moć za stvaranje viška te smisla za kombinatoriku pa će nam odlično poslužiti kada treba razbiti bunker i šablone. Isto tako, to je igrač na kojem se osjeća da nije bio zadnje dvije godine u vrhuskom ritmu i trebat će mu vrijeme da dođe na nivo koji Dinamo traži. Pamića sam ostavio za kraj jer mi se izuzetno dopao. Njegov način rada na treningu i igre su na jako visokom niovu, u Njemačkoj je stekao radne navike i kada se to doda njegovim talentima onda je jasno da će biti odličan.

Turska je iza nas, a ekipa će u ponedjeljak odraditi dva treninga te već u utorak krenuti prema Međugorju: - Tamo nas čekaju nas tri utakmice (Zrinski, Široki i Čapljina), posebno će biti važna ona u Širokom koju smatram kao generalkom - kaže strateg Modrih pa nastavlja o prijelaznom roku koji se bliži kraju.

- Nije gotov do zadnjeg trenutka. Kažem, ovo je izuzetno mladi i potentni Dinamo, a bez obzira što su ovi mladići oduševili - svjestan sam da Dinamo mora raditi vrhunske rezultate i stojim pored toga da nam treba par pojačanja. Nećemo raditi ništa na brzinu, dat ćemo priliku našim igračima, ali kvalifikacije za Ligu prvaka traže tih par igrača o kojima pričam. Bio bih najsretniji kada bih mogao raditi s mladima jer prekrasno je gledati kako oni "rastu", ali vraćam se na taj traženi rezultat i to me onda vrati u realnost.

Realnost je i da Modri na proljeće igraju tek 14 natjecateljskih utakmica pa je trener smislio kako igračima dati još "pravih" podražaja: - Kada nas je Otto Barić trenirao onda smo išli malo okolo po susjednim zemljama i igrali prijateljske utakmice. Moj plan je otići do Udina, Salzburga i slično te igrati prijateljske protiv kvalitetnih europskih momčadi kako bi igrači vidjeli kako je to. Imamo 22 igrača i 3 golmana i u 14 utakmica sigurno ne mogu svi dobiti potrebnu minutažu tako da ozbiljno radimo na tome - zaključio je trener i otišao prema svlačionicama pripremiti se za popodnevni trening.

Linker
17. svibanj 2024 09:32