Jakov Prkić / CROPIX
MLADI REPREZENTATIVAC

Gračan pozvao Alena: Umjesto u Brazil, Halilović kreće put Donje Stubice...

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 15. svibanj 2014. 17:51

Ne želi Nenad Gračan, izbornik mlade reprezentacije, remetiti svojevrsni kućni red. Naime, iako je listu kandidata za kvalifikacijsku utakmicu s Ukrajinom 28. svibnja u Kranjčevićevoj namjeravao obznaniti jučer, bez pogovora je uvažio naputak HNS-a da se to ipak učini danas. Zato što je jučer u prvom planu bio popis Nike Kovača za Brazil.

- Dogovor je dogovor, nema smisla kršiti ga. To prije što ništa nije dramatično, sve će se saznati na vrijeme - veli Gračan.

Kao što se i predmnijevalo, Niko Kovač će mu za posljednji trening i dakako za taj važni nastup poslati sve igrače koji će se pripremati u Bad Tatzmannsdorfu, dakle kapetana Šimu Vrsaljka, Olivera Zeleniku, Igora Bubnjića, Matea Kovačića, Marcela Brozovića, Antu Rebića, bi i Ivana Močinića kad bi se smio suprotstaviti Ukrajincima, a ne smije zbog dva žuta kartona. Postojala je mogućnost da Mario Pašalić cijelo vrijeme bude s U-21, već od 20. svibnja, Gračan bi volio da se ta varijanta uistinu realizira. Ima li kakvih iznenađenje glede kadra?

- Oslobodili smo igrače Slavena Belupo i Osijeka jer se može dogoditi da njihov klub bude sudionik razigravanja za članstvo u 1. HNL, zato se neće uključiti Dario Čanađija, Petar Brlek, Antonio Pavić, Josip Mišić.

Hoće Alen Halilović, najmlađi među mladima koji još nema ni 18 godina!

- On to zaslužuje i vrhunskom kvalitetom i primjernim ponašanjem!

Neovisno o pojačanjima iz Vatrenog pogona Gračan će za boravak u Donjoj Stubici angažirati 22/23 nogometaša: - Dosta novih, talentiranih, želimo ih 'imati na oku’, pratiti, dodatno se uvjeriti u njihove sposobnosti. Jasno, kad se priključe momci iz A-selekcije ti poletarci će otići kući.

Na Gračanovom popisu su sljedeća imena:

Ivan Brkić (Istra 1961), Ivica Ivušić (Inter Milano), Dominik Livaković (Zagreb), Tin Jedvaj (Roma), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Antonio Milić (Hajduk), Matej Mitrović (Rijeka), Toni Gorupec (Lokomotiva), Luka Begonja (Lokomotiva), Filip Bradarić (Hajduk), Josip Radošević (Napoli), Mario Šitum (Lokomotiva), Domagoj Pavičić (Dinamo), Josip Mišić (Osijek), Marko Pjaca (Lokomotiva), Stipe Perica (NAC Breda), Alen Halilović (Dinamo), Petar Mišić (Lokomotiva), Marko Kolar (Sesvete), Filip Krovinović (Zagreb). Mladoj reprezentaciji će se po planu priključiti i sedam A reprezentativaca: Oliver Zelenika, Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Ante Rebić, Igor Bubnjić i Mario Pašalić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 15:20