AFP
PREVRTLJIVI FERNANDES

MAMIĆEV IZAZOV Čileanac mora postati snažno oružje Modrih, a ne ‘novi Sammir’

Fernandes je dragulj, Dinamov veliki adut od kojega treba izvući ono najbolje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. veljača 2015. 09:05

Čas je dobar, čas je zao, čas bi svakom srce dao, čas bi se sa vukom klao... Nije Grga Čvarak već - Junior Fernandes! Momak koji će vas oduševiti i onda - izludjeti. U jednom trenutku pitate se kako ne igra u Barceloni, u drugome biste ga najradije poslali nekamo na posudbu. Nećemo zaboraviti scene s ovih priprema, jedan je dan na treningu u Rovinju “pojeo loptu” i poigravao se sa suigračima, radio je što je htio. Već idućeg jutra grah mu je drugačije pao, nakon svakog duela malo se izležavao, nije se baš pretrgao u borbi za loptu. Kao što je bio nonšalantan i u susretu protiv Šahtara, što i jest najveća zamjerka njegovu opusu. Nakon što je izgubio loptu, Ukrajinci su zabili... Ukratko, čovjek koji u vrlo kratkom roku može pokazati zašto je Bayer Leverkusen za njega iskrcao milijune, ali i zašto ga se tako brzo riješio.

Junior Fernandes trebao bi biti najveći Dinamov dobitak na proljeće. Prevrtljivi Čileanac, definitivno, nedostajao je u jesenskim europskim srazovima, tko zna, možda bi sve drugačije završilo da je on bio zdrav i spreman. Možda bi zabio jednu od onih silnih prilika protiv Aalborga. Ili Celtica... No, to je voda ispod mosta, sad se očekuje da Fernandes bude Dinamova snaga u nastavku sezone. A zadaća Zorana Mamića jest da Fernandesovu genijalnost upregne u pobjednička kola, da od njega dobije maksimum.

- Na proljeće ćete vidjeti pravoga Fernandesa - najavio se Čileanac neki dan.

Uvijek na granici

Kaže da su razmišljanja o teškoj ozljedi koju je prošao iza njega, da se više ne čuva u duelima, da je gladan nogometa. Doista, bude li tako svatko se treba radovati, “pravi” Fernandes je uistinu dodana vrijednost, pogotovo u HNL-u, koji je Dinamu na proljeće jedina preokupacija.

‘Novi Sammir’, tako se nekad može čuti. Znamo što to znači, sve je rečeno. Predodređen za velike stvari, ali uvijek na granici. Lav kojega treba ukrotiti da se ne raspojasa, ili krava koja prolije dobar dio mlijeka koje sama proizvede. Ima usporedbi koliko želite, poanta je ista: Fernandes je dragulj, Dinamov veliki adut od kojega treba izvući ono najbolje. A to je, ponekad, najteže. Uostalom znamo kako je završila priča sa Sammirom, ako smo se već njega dotaknuli. Znamo i da je Junior već imao problema sa zakonom. Maksimirskim zakonom. Onda, kad je Cleyton otjeran iz Dinama, on je također platio kaznu, 25 tisuća eura, jer je bio vani nakon dopuštenog vremena. Platio je i jesenas jer ga je Zoran Mamić zbog nediscipline potjerao s treninga onoga poslijepodneva kad je otkazan derbi Dinama i Hajduka. U još je nekoliko navrata Dinamov trener darovao Fernandesu jezikovu juhu, ipak je on inzistirao da Dinamo otkupi njegov ugovor od Bayera iako je Fernandes u tom trenutku bio teško ozlijeđen.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 07:26