DRAMA NIKOLE POKRIVAČA

Škartiran zbog transfera: Deset puta su mi rekli da odem. Ne želim, neću u Kinu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. ožujak 2012. 14:23

Što se događa s Nikolom Pokrivačem? Bivši hrvatski reprezentativac daleko je od udarne momčadi Dinama, trener Čačić odlučuje samo o tome hoće li ga posjesti na klupu ili poslati na tribinu.

- Nemam pojma... Počeo je drugi dio prvenstva, još nisam upisao niti jednu jedinu minutu. Na pripremama u Portugalu sve je drukčije izgledalo, drukčije se pričalo.

Jeste li razočarani, tužni, nezadovoljni? Niste početnik, iza sebe imati zgodnu karijeru?

- Kad sam dolazio u Dinamo, dogovor nije bio da sjedim na klupi ili tribini. Nešto se promijenilo.

Što se promijenilo?

- S trenerom Čačićem dosta sam razgovarao o tome. U razgovorima je sve uvijek bilo dobro i super. Ali, stigla mi je ponuda iz Kine. Tu je počela moja kalvarija. Kad sam je nekoliko puta odbio, nije bilo dobro. Sad ne znam je li to pravi razlog mog neigranja, ali je indikativno. Točnije, osjećam da je od tog trenutka sve krenulo po zlu za mene. .

Dobro, vratimo se onom dogovoru kad ste dolazili u Dinamo? Što vam je obećano dogovorom?

- Nije mi bilo rečeno da neću igrati, da me neće biti niti na mapi. Da sam znao da neću igrati, nikad ne bih došao u Dinamo. U Salzburgu nisam igrao pola godine, pa sam mogao i tamo ostati još godinu dana. Imao sam i drugih ponuda, ali sam izabrao Dinamo jer je to moj klub koji najviše volim.

Stoji li priča koja kruži Maksimirom da su vam na tom “dogovoru” čelnici kluba kazali da će otići ili Sammir ili Badelj, pa da će se otvoriti mjesto za vas?

- Dobro, to se nije ostvarilo. Na meni je sad samo trenirati i tražiti svoju šansu. Možda će na kraju prvenstva netko otići, pa će se otvoriti mjesto za mene.

Možda, ali kako ćete izgledati ako opet do kraja prvenstva ne budete igrali?

- Tu sam već pola godine, spreman sam, vidjelo se na pripremama u Portugalu. Trener me hvalio, ali onda se pojavila ta Kina...

Drugim riječima, vi ste “škartirani” jer niste željeli otići u Kinu?

- Deset puta su mi u klubu kazali kako je za mene najbolje da odem. Nisam htio, jednostavno neću. Nakon mojeg konačnog “ne” u Puli sam u prvoj kup-utakmici završio na tribini.

Zašto ste odbili Kinu?

- Gdje ću ići u Kinu? Meni je ovdje dobro. Ne ide mi se iz kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 23:41