Franko Andrijašević
 Matija Djanjesic / Hanza Media

TEŠKO JE OVO PRIZNATI USRED BORBE ZA PRVAKA HRVATSKE, ALI JUNAK RIJEKE JE IPAK OTVORIO DUŠU 'Napravio sam penal nespretno, ali...'

FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ Puno puta zaslužan za Rijekine bodove i junak utakmice, prošle subote tragičar
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. svibanj 2017. 12:30

Franko Andrijašević ove je sezone pred diktafone uglavnom izlazio kao junak, kao figura riječkog mozaika koja je Bijelima nosila pobjede i bodove, probijala suparničke bunkere i rješavala utakmice koje su mirisale na nulu, vukao momčad kada je bila u problemu. U subotu je u Kranjčevićevoj okusio i onu drugu stranu medalje.

Andrijašević je neoprezno povukao Ali Karimija i skrivio jedanaesterac iz kojeg je Lovro Majer pogodio pobjedu Lokomotive, pa omogućio Dinamu da se četiri kola prije kraja primakne Bijelima na pet bodova zaostatka. Nevolja nije došla sama, Andrijašević je dobio i treći žuti karton koji ga je izbacio iz konkurencije za utakmicu protiv Hajduka u kojoj Riječanima igra samo jedan znak - pobjeda.

Kiks je činjenica

- Sigurno da ovo nije dobro, ali moramo dignuti glavu. Izgubili smo nakon što sam nespretno napravio jedan penal. Baš smo komentirali u svlačionici da su se i nama događale slične situacije pa se nije pokazivalo na bijelu točku - govorio je Franko Andrijašević, kao i većina suigrača ostavio dojam da mu je prilično teško pao ovaj poraz.

Govoreći o nekim, kako je Andrijašević rekao, sličnim situacijama u kojima sudac nije pokazivao na jedanaesterac za Rijeku prvo što nam je palo na pamet bio je onaj njegov duel s Leškovićem na Rujevici. Tada se pričalo o intenzitetu koji je rastezljiv pojam, ali dojam je da Križarić u subotu nije pogriješio, kao što ne bi pogriješio ni Zebec da je pokazao na jedanaesterac u tom ogledu Rijeke i Dinama.

- Neki suigrači govore da je bio penal, drugi da nije. Ništa, ne smijemo sada padati, još uvijek imamo u svojim rukama pet bodova prednosti. Činjenica je da smo kiksali, ali nema veze, moramo se izvući iz svega ovoga.

Nakon utakmice kakvu je Rijeka odigrala u Kranjčevićevoj, Križarić je sigurno zadnji na kojeg se moraju vaditi. Riječani jednostavno nisu imali rješenja za odlično organiziranu defenzivu Lokomotive u kojoj su tri središnja braniča odigrali praktički utakmicu bez pogreške.

- Bilo je teško, malo nas je bilo u završnici posebno u drugom poluvremenu. I kada bi došla lopta do boka bilo nas je samo dvoje u završnici. Možda bi da nas je bilo više pokupili neku odbijenu loptu ili je odnijeli u skoku. Oni su sve to dobro počistili. Utakmica je bila loša, puno smo nabijali i mi i oni, a na moju žalost na kraju je presudio taj detalj u kojem sam ja sudjelovao. Sve je mirisalo na 0:0, a onda mi se, nažalost, dogodilo to što se dogodilo.

Mirni i samouvjereni

Hoće li utakmica iz Kranjčevićeve biti prijelomna u kontekstu nastavka prvenstva uvelike će ovisiti o onome što će Rijeka napraviti u iduća dva kola.

- Moramo nastaviti svojim putem. Svi znamo da nije bilo dobro, ali imamo pet bodova prednosti četiri utakmice prije kraja sezone. Ovisimo sami o sebi. Idemo dalje kao i do sada, ne znam zašto bismo spuštali glave.

Jadranski derbi iduće subote, porazom protiv Lokomotive, dodatno je dobio na značaju, pobjeda se tu nameće kao imperativ ako Bijeli u zadnje kolo žele u Maksimir kao prvaci.

- Treba što prije zaboraviti na ovaj poraz protiv Lokomotive, ali naravno prethodno napraviti analizu i izvući pouke. Znamo da nismo bili pravi u Kranjčevićevoj, ali i nadalje smo mirni i samouvjereni. Nije nam se poljuljalo samopouzdanje, svi smo mirni nakon utakmice, normalno je da nismo očekivali poraz, ali moramo gledati prema naprijed - zaključio je Andrijašević.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 00:29