Screenshot: Reddit
VELIKI DERBI

HRVAT ZARADIO NAJDRAŽI ŽUTI KARTON I PRED OČIMA NOVOG TRENERA POSTAO JUNAK VEČERI 'To je ono što sam tražio od momčadi! Nismo bili savršeni, ali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2016. 09:32

Reći da je milanski derbi bio kvalitetan i spektakularan bilo bi pretjerivanje, no nešto se nogometa ipak moglo vidjeti jer su golovi sjajnog Susa bili efektni, kao i bomba Candreve, a kada se rezultat odluči u drugoj minuti sudačke nadoknade, onda je jasno da je bilo uzbudljivo.

Junak Intera zove se Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac nije odigrao neku utakmicu za pamćenje sve do te 92. minute, kada je na drugoj vratnici dočekao prebacivanje Murilla nakon kornera za mirno poentiranje i erupciju radosti. Zarađeni žuti karton zbog skidanja dresa vjerojatno mu je jedan od najdražih u karijeri.

Marcelo Brozović odradio je 75 minuta i vratio se u početnih 11 Nerazzura gdje nije bilo Banege, a Mario Pašalić ušao je umjesto Bonaventure tri minute prije sudačke nadoknade koja se pokazala kobnom za Milan.

- Zaslužili smo pobijediti, ali moramo se zadovoljiti bodom kada smo do njega došli tako kasno. Primili smo dva pogotka iz kontranapada što znači da moramo poraditi na defanzivi - rekao je strijelac prvog pogotka za Inter Antonio Candreva.

Nerazzurri su na premijeri Stefana Piolija izgledali OK. Daleko je to od momčadi za vrh Serie A jer su bekovi na obje strane neuralgične točke, a taktički nered kod prvog, pa i drugog pogotka vidljiv je s Mjeseca. Talijan će imati mnogo posla na San Siru, no prvi dojam ukazuje na ofenzivniju igru.

- Vidio sam mnogo dobrih, ali i loših stvari. Nismo bili savršeni, međutim, igrali smo sa srcem i dali smo sve od sebe, a to sam tražio od momčadi. Jasno je da moramo biti kompaktniji, to je bio ključan problem u derbiju. Mislim da definitivno nismo zaslužili izgubiti. Dapače - kazao je nakon susreta trener Intera Stefano Pioli.

Inter je bio bolji, stvarao više opasnijih situacija poput one kada je Icardi (38) zaboravio loptu, ali prvi su zabili Rossoneri. Bile su to dvije-tri minute taktičkog nereda s obje strane, u jednoj akciji 'tri na tri' Suso je dobio loptu na desnoj strani, namjestio se na unutarnju lijevu nogu i dijagonalom pogodio suprotni Handanovičev kut. Sjajan pogodak mladog Španjolca.

U nastavku je Antonio Candreva s dvadesetak metara opalio bombu na što Donnarumma nije imao odgovor kao nekoliko puta ranije, također kod Candrevinih udaraca. Međutim, brzo su Rossoneri vratili prednost na svoju stranu vage. Obrana Intera ponovno je ostala bez pomoći veznog reda, a Suso se jednostavno prelako ušetao s loptom u kazneni prostor, predriblao Mirandu i mirno pogodio desnom nogomet pored slovenskog vratara Handanoviča. Još jedan lijep gol neprijepornog igrača utakmice...

'Mali Robben' igra u velikoj formi, od posljednjih šest pogodaka Milana, on ih je zabio ili namjestio čak pet!

- Inter slavi bod kao da je pobijedio, a moji igrači mogu biti ponosni na to što su odigrali. Ne želim pričati o autu prije pogotka Candreve, mislim da je sudac dobro sudio - kazao je strateg Milana Montella.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
18. svibanj 2024 04:29