Thomas Tuchel

 KERSTIN JOENSSON Afp
KRALJEVI NE OPRAŠTAJU

Tuchel upro prstom u tragičara: ‘Bio je previše pohlepan, te pogreške se kažnjavaju‘

Stoper Bayerna nosi krivicu za oba gola Kraljeva na Allianz Areni
Piše: SNObjavljeno: 01. svibanj 2024. 09:02

Premda je većim dijelom susreta mučio protivnika i dominirao, Bayern na uzvrat na Santiago Bernabeu nosi "samo" 2:2. Za takav rezultat Bavarci mogu ponajviše zahvaliti Kimu Min-Jaeu, koji je nepobitno odnio neslužbenu titulu tragičara utakmice.

Korejski stoper u prvom je poluvremenu preduboko otišao za Viniciusom, koji je naposljetku dočekao sjajno dodavanje Kroosa, utrčao na vrijeme i zabio za 1:0 praktički iz prvog udarca svoje momčadi. Do tog je trenutka Bayern doslovno gazio Kraljeve koji nisu uspijevali izaći sa svoje polovice.

Kako god, Bavarci su blitzkriegom u nastavku susreta došli do velikog preokreta. Sane s ruba šesnaesterca, potom Kane s bijele točke za vodstvo Bayerna, koji ipak nije uspio zadržati prednost, ponavljamo ponajviše zahvaljujući korejskom stoperu koji je u 82. minuti srušio Rodryga i napravio kazneni udarac, kojeg je u zgoditak pretvorio Vinicius.

image

Kim Min-Jae

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Thomas Tuchel nakon utakmice je bio očekivano oštar prema svom igraču. Jer zna da se s takvim pogreškama ne može pobijediti Real; Madriđani jednostavno ne opraštaju...

- Bio je previše pohlepan u oba slučaja. Najprije je prerano krenuo na Viniciusa kod prvog gola, a Toni Kroos ga je uhvatio na krivoj nozi dodavanjem. Riskirao je i bio preagresivan. Kod drugog gola isto je pogriješio. Igrali smo pet na dva, bilo nas je više - kazao je Tuchel pa nastavio:

- Nije bilo potrebe tako agresivno braniti Rodryga. Kad mu je Dier htio pomoći, Kim je srušio Rodryga. Nažalost, s kvalitetom kakvu ima Real, te pogreške se kažnjavaju. Događa se, moramo ići dalje...

image

Kim Min-Jae

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Linker
01. svibanj 2024 09:03