Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
REAKCIJE NAKON UTAKMICE U SPLITU

MODRI TEŠKO DO POBJEDE, ALI NE GUBE NADU 'Po što smo došli, to smo i ostvarili. Ima još utakmica, bit ćemo prvi na kraju'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. studeni 2016. 20:34

U zadnjem dvoboju 15. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Dinama pobijedili RNK Splita s 1-0 (1-0) te su ostali na šest bodova zaostatka za vodećom Rijekom.

U vrlo slaboj utakmici u Splitu jedini pogodak je pao u 17. minuti kada je ubačaj Petra Stojanoviča iskosa prevario vratara domaćih Tomislava Duku. Ovo je četvrta uzastopna gostujuća pobjeda Dinama s rezultatom 1-0.

Glavni trener Dinama Ivajlo Petev prokomentirao je kratko utakmicu sa Splitom i minimalnu pobjedu.

- Bitno je da se u Zagreb vraćamo sa sva tri boda i zadovoljan sam pobjedom protiv Splita. Niti jedno gostovanje nije lako, a ovdje je i teren bio težak. Moramo prihvatiti trenutnu situaciju i vratiti se što prije na vrh. Imamo utakmice svaka tri dana, nije lako raditi u takvom tempu. Imat ćemo sad 15 dana za treninge, izgledat ćemo uskoro bolje i ofanzivnije.

Ofenzivac poražene momčadi Ivan Pešić dao je svoje viđenje najnovijeg poraza Splita.

- Činjenica je da je Dinamo jači protivnik od nas, međutim, moram priznati da nismo imali sreće, odnosno da je njima ušao taj gol. Rani pogodak Dinama nas je malo demoralizirao. Pokušali smo uzvratiti, al treba naglasiti da smo u napadu odgirali jako loše, nismo stvorili puno opasnosti po Dinamova vrata. Obrana je bila odlična, oni su se vrlo dobro nosili s Dinamovim napadačima. Sad je stanka, nakon toga nas čekaju dvije utakmice u gostima, gdje moramo tražiti bodove.

Vratar Dinama Dominik Livaković danas nije imao potrebu reagirati niti jednom.

- Bio sam bez posla, ali i to treba odraditi. Utakmica je bila jako teška zbog uvjeta u kojima smo igrali, trebalo je držati koncentraciju svih 90 minuta. Igrali smo sukaldno okolnostima, koliko smo mogli. Ima prostora za napredak, sigurno je da moramo bolje.

Mladi ofenzivac Ante Ćorić odigrao je solidnu partiju u veznom redu.

- Zadovoljni smo s tri boda, po to smo došli, to smo i ostvarili. Zaslužili smo ovu pobjedu. Rekao bih da je prvo poluvrijeme bilo bolje do drugoga. Ima još utakmica do kraja, s Rijekom se trebamo sastati tri puta i mislim da ćemo biti prvi na kraju.

Linker
06. svibanj 2024 20:58