Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
MORA ODRADITI KAZNU

NEVJEROJATNO Važni napadač Bijelih dobio crveni karton u drugoj momčadi, u trećoj ligi, i ostavio Hajduk na cjedilu!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. studeni 2016. 23:29

Crvenim kartonom dobivenim zbog međusobnog udaranja s protivničkim igračem već u 4. minuti jučerašnje utakmice u Zadru, koju je golom u 56. minuti u korist domaćina riješio Jurjević, svoju je situaciju silno zakomplicirao Ante Erceg kojeg samo neka čudna odluka može spasiti da zaigra protiv Lokomotive u subotu na Poljudu.

Jer, s crvenim kartonom dobivenim za drugu momčad u Trećoj HNL nema pravo nastupa ni za prvu momčad. Jasno, sve ovisi kakva će biti sankcija disciplinca Treće HNL Jug, ali suspenzija zbog crvenog kartona se u svakom slučaju mora odraditi. Odnosno, igrač nema pravo nastupa dok ne odradi kaznu.

Erceg je prvotimac Hajduka koji je zajedno s Juranovićem, Šimićem, Ćosićem, T. Bašićem i Vojkovićem pojačao drugu momčad na derbiju Treće HNL, no on i Dragan Župan iz Zadra su u četvrtoj minuti isključeni. Situaciju dodatno otežava i činjenica da je Erceg zaradio direktni crveni karton zbog fizičkog kontakta sa suparničkim igračem čime je zapriječena kazna od više utakmica neigranja. Dakako, puno će ovisiti i o izvješću glavnog suca koji će rasvijetliti težinu događaja. Dosta je faktora za odluku u toj neobičnoj i kompliciranoj situaciji gdje je Erceg nesmotrenom gestom zaradio crveni karton. Nije lako prvoligaškom igraču nastupati na trećeligaškim travnjacima…

Loša vijest za Hajduk stigla je i od Komisije za žalbe HNS-a, koja je jednoglasno odbila žalbu Hajduka koji mora platiti 50.000 kuna za kršenja stegovnih odredbi na utakmici sa Splitom na Poljudu. Saša Pavličić-Bekić, disciplinski sudac, sankcionirao je prijeteće poruke nogometnom sucu Bruni Mariću, pojave diskriminacije, ali i upotrebu pirotehnike.

- To je zbilja najmanja moguća kazna koju su mogli dobiti, pogotovo što su recidivisti. Hajduk opetovano radi pogreške i nismo im nikako mogli izaći ususret - kazao je Davor Blašković, predsjednik Komisije za žalbe.

Hajduk već najavljuje i žalbu na 35.000 kuna zbog 15 topovskih udara i brojnih baklju na susretu s Osijekom, kad je Torcida slavila rođendan.

No, ako Komisija nije mogla udovoljiti Hajduku, bolje je prošao Darko Dražić. Trener koji u međuvremenu više nije na klupi Imotskog bio je kažnjen sa tri utakmice zabrane vođenja i 3.000 kuna zbog psovanja. Pavličić-Bekić inzistira da su treneri pedagozi i ističe da će ih posebno strogo sankcionirati za neprimjereno ponašanje, no Komisija za žalbe smanjila je kaznu na jednu utakmicu i 1.000 kuna. Ustanovili su da psovke nisu bile izravno namijenjene sucu. Dražić je sada šef struke Olimpica iz Sarajeva.

Linker
02. svibanj 2024 15:40