Ivica Banović

LIGA PRVAKA MLADIH

Rezultat koji vara: Mladi Dinamovci poraženi od Basela, kapetan dobio crveni karton

Momčad koju vodi Ivica Banović poražena je s 0:2, iako je imala čak 21 udarac prema golu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 08. studeni 2023. 22:41

Nije se dobro provela mlada momčad Dinama koju vodi trener Ivica Banović. U prvoj utakmici 2. kola Lige prvaka mladih, juniori hrvatskog prvaka poraženi su s 0:2 na gostovanju kod Basela i čeka ih težak zadatak u uzvratu koji je na rasporedu 29. studenoga u Zagrebu.

Švicarski prvak do sigurne je rezultatske pobjede na stadionu St. Jakob Park došao s dva pogotka u prvom poluvremenu. Prvi je mrežu vratara Doriana Klarina u 14. minuti pogodio Adriano Onyegbule, dok je za 2:0 strijelac u 33. bio Švicarac Romeo Beney.

No rezultat vara, Dinamo je prema vratima svog domaćina uputio 21 udarac (deset u okvir), a Basel ukupno sedam (pet u okvir). S obzirom na te brojke, jasno je da prezimljavanje u Europi nije nemoguća misija, no Modri imaju i jedan veliki hendikep. Dinamo će u uzvratu morati zaigrati bez svojeg kapetana Vite Čaića, koji je u 89. minuti zaslužio crveni karton.

Banović se u Baselu odlučio za formaciju 4-2-3-1 u kojoj su mjesto našli: Klarin - Pavlek, Ruškovački, Cvetko, Sušak (od 46. Graonić) - Čaić, Pavić - Gec, Vrbančić (od 84. Šunta), Rimac (od 46. Majić) - Košćević.

Linker
02. svibanj 2024 13:54