RAT PROTIV NAVIJAČA

Nova nebuloza iz Maksimira: Na zapadnu tribinu mogu ući samo članovi Dinama

Sve će karte biti personalizirane, svi će gledatelji morati na ulazu u stadion uz kartu pokazati i osobni dokument
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. studeni 2013. 08:37

Nastavlja se 'mačevanje' između navijača i institucija uoči derbija Dinama i Hajduka u nedjelju. Naime, nakon što su Hajdukovi navijači iz protesta odbili tražiti vaučere od svog kluba i najavili da će svejedno doći u Maksimir i legalno kupovati karte za ostale tribine, a Dinamovi navijači pozvali svoje pristaše da u tome 'hajdukovcima' pomognu što više mogu, Dinamo je uveo novo ograničenje. S obzirom da je postalo izvjesno da će se na tribinama zajedno naći Dinamovi i Hajdukovi navijači, a što je, očito, prijetnja općoj sigurnosti, u Maksimiru pokušavaju doskočiti na ovaj način.

Restrikcija kaže da ulaznice za zapadnu tribinu mogu kupiti samo članovi kluba, s važećom članskom iskaznicom! Mogu ih kupiti šest, ali samo uz predočenje svih šest članskih iskaznica. Pojednostavljeno, na zapadnoj tribini moći će biti samo članovi kluba (djeca do 15 godina ne moraju biti članovi kluba da bi kupila ulaznicu)! Sve će karte biti personalizirane, svi će gledatelji morati na ulazu u stadion uz kartu pokazati i osobni dokument. Dakle, u startu je vrlo mala mogućnost da na zapadnoj tribini budu navijači Hajduka.

Za istočnu i sjevernu tribini, pak, vrijedi pravilo besplatne ulaznice za članove kluba. Na blagajni, uz predočenje članske iskaznice, svaki član može dobiti besplatnu kartu za jednu od te dvije tribine, dakako, opet na svoje ime. Ulaznice će se prodavati (ili dijeliti) od danas do subote, od 10 do 18 sati, a moći se nabaviti i na sam dan utakmice, u nedjelju. S obzirom na sve najavljene restrikcije, teško je očekivati da će maksimirski derbi imati i posjetu sukladnu neizvjesnosti, koja već dugo nije bila tolika.

Linker
01. svibanj 2024 06:27