CROPIX
FINCIMA ĆE BITI JOŠ TEŽE

HRVATSKU DOČEKALO IZNENAĐENJE, U PETAK ĆE BITI JOŠ GORE? Vatreni oprani u 'hrvatskom Londonu': 'Trebat će možda i dva dana da se priviknemo na ovo'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 04. listopad 2017. 01:01

Da se ne radi o kvaliteti travnjaka, ne bi bila dobra ideja pobjeći iz Osijeka u Rijeku zbog - kiše. ‘Hrvatski London’ u utorak je Vatrenima pokazao pravo lice, taman negdje kad su se spremali za popodnevni trening, prvi na kvarnerskom tlu ovog tjedna. Sivi oblaci nadvili su se na Rujevicu, odmah je i promet gušći, temperatura padne, svjetlosti ni u primisli. No, trenažni uvjeti, to je drugi par rukava, u novom riječkom kampu to je ‘prva liga’, neki koji su prvi put na Rujevici bili su oduševljeni uvjetima.

Oni još pamte ‘staru’ Kantridu gdje je znalo biti blata do koljena. Pamti ju i Andrej Kramarić, zabijao je neke od najljepših pogodaka karijere ispod stijena...

- Lijepo mi se vratiti u Rijeku, bez obzira što više nije Kantrida. Pamtim lijepe uspomene, bit će mi gušt zaigrati na novom terenu, nadam se da će biti uspješno.

Točno u 18 sati izišli su hrvatski reprezentativci na pomoćni travnjak Rujevice, otrčali nekoliko krugova ne bi li se zagrijali, osjetili zaista specifičnu podlogu. Jer, identična je kao na glavnom travnjaku gdje će se utakmica igrati u petak navečer, 70% prirodne i 30% umjetne trave koja, zapravo, služi za učvršćivanje vlati.

Nešto o tome može im reći jučer opušteni Matej Mitrović, očito mu se svidjelo ponovno doći na mjesto sreće, ali najpozvaniji je suigrače u ‘mixto’ travu uputiti - Filip Bradarić.

- Da, ja sam već navikao, ali dosta je specifično, bit će dosta skliska podloga. Igračima koji su tu prvi put trebat će malo vremena, možda dva dana da se priviknu na nju. Međutim, mogu vam posvjedočiti da je odlična za igrati, lopta ide brzo - kazao je riječki veznjak koji još uvijek čeka nastup u kvalifikacijama za Rusiju. Zasad ima dva u prijateljskim susretima...

U nekim HNL susretima momčadi dobiju dva pogotka na Rujevici dok se priviknu na travnjak, to nije floskula već činjenica. Bude proklizavanja, sklizanja, krivih dodavanja, kasnih reakcija, ma svega. Stoga, nema dvojbe da će i Finska imati problema, barem na startu utakmica. Pri tome, brza lopta bi trebala odgovarati tehnički potkovanijoj momčadi što Hrvatska svakako jest.

Među igračima nismo primjetili nervozu, barem uoči te tijekom prvih 15 minuta treninga otvorenog za javnost. Naravno da pritisak postoji, ali Modrić, Rakitić i Mandžukić igrali su finale Lige prvaka, oni su na top klupskim razinama navikli na rezultatski teret. Svi vjeruju da Finska nema šanse u Rijeci...

Kiša i na dan utakmice

Prognoza do petka nije nešto blistava. U srijedu bi Rijeka trebala proći bez padalina, no one bi se trebale pojaviti u popodnevnim satima četvrtka, barem ako je vjerovati DHMZ-u te još nekih meteorološkim portalima koje smo ‘kontaktirali’.

Međutim, na sam dan utakmice kiša se najavljuje od samog jutra, i to uz vjetar, posebice u večernjim satima...

Rezultati by SofaScore

Linker
18. svibanj 2024 18:45