Dejan Lovren
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
POČINJE OPERACIJA SP RUSIJA

LOVREN SE VRAĆA U REPREZENTACIJU Evo s kim će Ante Čačić napasti Tursku na praznom Maksimiru

Piše: HinaObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 15:25

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u utorak je objavio popis od 23 igrača na koje računa za prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, u kojoj će 'vatreni' 5. rujna (20.45 sati) u Zagrebu odmjeriti snage s Turskom, a na popisu se ponovno našao Liverpoolov stoper Dejan Lovren.

Lovren je izostao s popisa putnika za Europsko prvenstvo u Francuskoj, zbog sukoba s izbornikom i izjava u medijima kako "ne treba ići na Euro, ako neće biti u početnoj jedanaestorici".

Osim Lovrena, na popis reprezentativaca ponovno se našao i lijevi bočni zagrebačkog Dinama Josip Pivarić, koji bi zasigurno nastupio na Euru da tijekom priprema za proljetni dio sezone nije zadobio tešku ozljedu križnih ligamenata koljena. Lovren i Pivarić su na popisu 23 igrača zamijenili Gordona Schildenfelda (Dinamo Zagreb) i Duju Ćaleta-Cara (Salzburg).

Hrvatska će utakmicu protiv Turske na stadionu Maksimir morati igrati pred praznim tribinama, zbog kazne koju je FIFA izrekla Hrvatskom nogometnom savezu, baš kao što će to biti slučaj i u drugom domaćem dvoboju, 12. studenog, kad će u Hrvatskoj gostovati reprezentacija Islanda koja je bila hit Europskog prvenstva u Francuskoj probivši se do četvrtfinala.

- Priželjkujem da u ovom razdoblju svi igrači ostanu zdravi i uđu u natjecateljski ritam, kako bi Tursku dočekali u što je moguće boljoj formi imajući u vidu ranu fazu nogometne sezone. Protivnik nam je dobro poznat, Turska također želi u Rusiju, a imamo i hendikep igranja pred praznim stadionom. No, svjesni smo svoje snage, želimo nastaviti s dobrim predstavama koje smo pokazali na Euru i vjerujemo u pobjednički start koji bi nam dao vjetar u leđa na početku kvalifikacijskog puta prema Rusiji - izjavio je izbornik Ante Čačić za službeni internetski portal HNS-a (www.hns-cff.hr).

Osim Turske, suparnici Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2018. bit će Kosovo, Finska, Island i Ukrajina. Izravno će se na završni turnir u Rusiji plasirati samo prvoplasirana reprezentacija u skupini, dok će osam najboljih drugoplasiranih iz devet skupina, igrati za još četiri preostala mjesta u doigravanju koje je na rasporedu u studenom 2017. godine.

------------------------------------------------------

Popis A reprezentativaca za susret s Turskom:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Lazio)

Braniči: Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Strinić (Napoli), Josip Pivarić (Dinamo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Dinamo), Ante Ćorić (Dinamo)

Napadači: Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Sporting Gijon), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim).

------------------------------------------------------

Linker
26. travanj 2024 07:10