Foto: Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
WINNER ZA JUBILEJ

VIDA JE OPASAN GLAVOM POPUT SVOG OCA, LEGENDE HNL TRAVNJAKA Jednom je spasio Dinamo 'ludim' pogotkom, a za Hrvatsku je dosad poentirao samo jednom

Piše: Ivan ŠtenglObjavljeno: 03. rujan 2017. 19:21

Domagoj Vida debitirao je za Hrvatsku protiv Walesa 2010., svoj prvi pogodak zabio je Južnoj Koreji u prijateljskoj utakmici 2013., dok je danas dočekao svoju jubilarnu 50. utakmicu u dresu hrvatske reprezentacije.

Ukratko, Vida je već godinama nezamjenjivi član reprezentacije, kao i svojih klubova u kojima je nastupao - Osijek, Dinamo Zagreb i Dynamo Kijev - gdje god je bio ostavio je svojevrsni trag.

Osim zavidnih obrambenih sposobnosti, Vida je poznat i po opasnoj igri glavom, poput svog oca Rudike, čovjeka koji je svojevremeno obilježio HNL travnjake u dresu Belišća brojnim pogocima.

U Dinamu je ostvario neizbrisiv trag kada je u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Ludogoreca zabio pogodak u 98. glavom nakon ubačaja Alispahića, za pobjedu 3:2. Također, iste sezone kažnjen je i sa 100.000 eura kazne zbog otvaranja piva u busu, a iz busa ga je upravo izbacio sadašnji izbornik i tadašnji trener Dinama Ante Čačić.

U Dynamu Kijev također vrlo često zabija glavom, a njegov pogodak u ukrajinskom Superkupu za 1:1 protiv Šahtara odveo je utakmicu do penala i pobjede Kijevljana.

Do jučerašnje utakmice Vida je za Hrvatsku zabio tek jedan pogodak, u već spomenutoj utakmici protiv Južne Koreje i to, naravno, glavom. Svoj jubilej iskoristio je za svoj prvi službeni pogodak u tijesnoj pobjedi Hrvatske od 1:0 kojom je Vatrenima osigurao vrh ljestvice. Pogađate, i ovaj je zabio glavom.
Na novinarsko pitanje još tamo 2013., koliko često zabija glavom, samo je odgovorio...

- Dosta često, imam vrlo dobru statistiku.

Nekada nije imao ni sreće, protiv Belgije je 2012. glavom promašio u 90. za pobjedu, a tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj, nekoliko puta je gađao okvir gola. Ovog puta sreća je bila na njegovoj strani.


Dinagoj Vida Goal HD - Croatia 1-0 Kosovo 03...

Linker
02. svibanj 2024 06:27