Finnbogason i Pranjić
 REUTERS/Sigtryggur Johannsson
NISU SE OPORAVILI

SJAJNE VIJESTI ZA VATRENE UOČI OKRŠAJA U MAKSIMIRU Islanđani dolaze oslabljeni za dvojicu najopasnijih napadača

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. studeni 2016. 15:36

Islandski izbornik Heimir Hallgrimsson objavio je popis za utakmicu s Hrvatskom i odmah otkrio loše vijesti. Odnosno, za Hrvatsku dobre, dapače.

- Protiv Hrvatske ne mogu računati na trojicu igrača. To su Emil Halfredsson te naši napadači Alfred Finnbogason i Kolbein Sightorsson. Alfred je rekao da ipak ne može, nije još počeo trenirati i morat ćemo u toj utakmici bez njega - kazao je Heimir Hallgrimsson, koji je, što je možda i manje važno, na popis dodao Eliasa Mara Omarssona, mladog napadača Göteborga.

No koga god da je dodao, teško će nadoknaditi gubitak Finnbogasona, napadača Augsburga, koji se ozlijedio u utakmici protiv Turske i od tada pauzira. Nadali su se Islanđani da će se možda do dvoboja s Hrvatskom oporaviti, međutim ništa od toga. Koliko je on važna karika u islandskoj igri govori podatak da je zabio već tri gola u ovim kvalifikacijama, u svakoj utakmici po jedan: Ukrajini, Finskoj i Turskoj; najzaslužniji je za tih sedam bodova s kojima Island dolazi u Zagreb. Osim njega dakle neće biti ni Sightorssona, napadača Bešiktaša, ali to je ipak manji gubitak jer on zbog teške ozljede ne igra čitave sezone, pa su i naviknuli igrati bez njega. Ipak, Islanđani svejedno ostaju vjerni svojem ratničkom mentalitetu, najavljuju da u Zagreb dolaze osvojiti neki bod.

- Bod bi sigurno bio dobar, ali tri su još bolja - najavio je izbornik, koji priznaje da se igrači mogu osjećati malo lošije s obzirom na to da igraju na stadionu na kojemu su već jednom izgubili i propustili se plasirati na Svjetsko prvenstvo.

- To može biti otežavajuća okolnost, sigurno će to kod nekih probuditi loša sjećanja. Ali ipak je riječ o profesionalcima, koji će to brzo prebroditi. Osobno, po prirodi sam takav da poraze pokušam što prije zaboraviti, tako da se i ne osvrćem previše na to što je bilo tada.

Od islandskih igrača svakako vrijedi izdvojiti Birkira Bjarnassona, koji odlično igra u Baselu, u njega se izbornik Hallgrimsson najviše uzda.

- Svakom je treneru odlično kad ima igrača u kojega se može pouzdati, koji može ispuniti sve njegove zahtjeve - kazao je islandski izbornik.

Inače, Islanđani tri dana kasnije, 15. studenoga, igraju prijateljski susret protiv Malte. Jasno, nimalo bitan u usporedbi s ovim u Maksimiru. Sudeći prema izjavama, ne zavaravaju se Islanđani da će im biti lako iako će Hrvatska vjerojatno biti bez Modrića, kojega svakako najviše cijene.

- Ako Modrić i ne bude igrao, to ne mora ništa značiti. Hrvatska ima puno vrhunskih igrača, u najboljim klubovima, u Ligi prvaka. Evo, vidjeli ste Kovačića, također je u Realu, a sad je u vrhunskoj formi - kazao je pak izbornikov pomoćnik Helgi Kolvidsson, koji dodaje da igranje pred praznim tribinama nije lijepo, ali može biti prednost njegovoj reprezentaciji.

Football Soccer - France v Iceland - EURO 2016 - Quarter Final - Stade de France, Saint-Denis near Paris, France - 3/7/16
Iceland joint head coach Heimir Hallgrimsson
REUTERS/Carl Recine
Livepic - RTX2JJ89
REUTERS/Carl Recine Livepic

- Nema gore stvari od igranja pred praznim tribinama. Igrali smo već u Ukrajini i doista je čudno kad čuješ razgovor i poruke koje treneri šalju igračima, neobično. Opet, znamo da je publika u Hrvatskoj vrlo vatrena, pa domaćini ovoga puta neće imati podršku.

Islandski popis za utakmicu s Hrvatskom:

VRATARI

Hannes Thor Halldorsson (Randers), Ögmundur Kristinsson (Hammarby), Ingvar Jonsson (Sandefjord).

BRANIČI

Birkir Mar Saevarsson (Hammarby), Ragnar Sigurdsson (Fulham), Kari Arnason (Malmö), Ari Freyr Skulason (Lokeren), Sverrir Ingi Ingason (Lokeren), Hördur Björgvin Magnusson (Bristol City), Holmar Örn Eyjolfsson (Rosenborg).

VEZNJACI

Aron Einar Gunnarsson (Cardiff City), Aron Elis Thandarson (Aalesund), Birkir Bjarnason (Basel), Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Gylfi Sigurdsson (Swansea City), Theodor Elmar Bjarnason (AGF), Olafur Ingi Skulason (Karabukspor), Runar Mar Sigurjonsson (Grasshopper), Arnor Ingvi Traustason (Rapid Beč)

NAPADAČI

Jon Dadi Bödvarsson (Wolverhampton), Vidar Örn Kjartansson (Maccabi Tel Aviv), Björn Bergmann Sigurdarson (Molde), Elias Mar Omarsson (Göteborg).

Linker
17. svibanj 2024 06:12