Screenshot: YouTube
PRESUDA ZA INCIDENTE

STIGLE TEŠKE KAZNE ZA HAJDUK I RIJEKU Zbog baklji se prazni Poljud, a Riječani pretrpjeli brutalan udarac i ostali bez najboljeg igrača protiv Dinama!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. studeni 2016. 14:39

Franko Andrijašević kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja, a Hajduk će prvi sljedeći domaći susret morati igrati sa zaključanim vratima sjeverne tribine. Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić ostao je dosljedan svojoj dosadašnjoj praksi, za izrečene uvrede na račun sudaca oštro je sankcionirao trenere, a ovaj put kaznu je dobio igrač Rijeke Andrijašević koji je arbitra Andreja Burila prozvao smradom.

Pavličić-Bekić u obrazloženju je naveo da je Andrijašević ponizio suca i za to ne može dobiti najmanju predviđenu kaznu čiji je raspon od dvije do 12 utakmica. Tako neće moći kigrati s Dinamom derbi, a prije toga s Cibalijom u prvenstvu i Lokomotivom u Kupu. Međutim, Andrijašević ima pravo žalbe i tek će Komisija za žalbe, ako se bude žalio, dati konačan pravorijek glede njegove sudjelovanja u derbiju.

Hajduk će sljedeći susret s Interom igrati pred praznim sjeverom, a ujedno mora platiti i 30.000 kuna. Rezultat je to nove upotrebe pirotehnike i poziva na nasilje u vidu pokliča „Mamiću cigane čakija ti ne gine“. Nakon svakog nastupa Hajduk je kažnjavan, 15. kola zaredom, i jednom se moralo dogoditi i to. Dakako, na ostalim tribinama moći će biti gledatelji. Kamo će se smjestiti Torcida?

Isto tako Rijeka mora podmiriti 18.000 kuna zbog bacanja predmeta i baklji njezinih navijača u Koprivnici, dok će Slaven Belupo kao domaćin platiti 6.000 kuna. Rijeka je također recidivist. Ivan Mance, pomoćnik sportskog direktora Rijeke kažnjen je sa 2.000 kuna, a pomoćni trener kluba s Rujevice Luka Brkljača sa 3.000 kuna.

Linker
08. svibanj 2024 21:06