REUTERS/Damir Sagolj / REUTERS
U BORBI ZA MEDALJU

POLJACI ŽELJNI OSVETE, HRVATSKA SMIRENA 'Znamo dobro što nas čeka, tek sada kreće ono pravo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 10:52

Prvo mjesto u skupini osvojili su i rukometaši nakon što je u susretu posljednjeg kola pobijedila Tunis 41-26 (25-10) i u četvrtfinalu će igrati protiv Poljske (u noći sa srijede na četvrtak u 1.30 sat po hrvatskom vremenu). Hrvatska je i prije utakmice protiv Tunisa osigurala plasman u četvrtfinale, a nakon što je Francuska u zadnjem kolu pobijedila Dansku, bilo je jasno da naši rukometaši mogu biti prvi ili drugi u skupini.

Prvo mjesto u skupini u četvrtfinalu je vodilo na Poljsku, dok je drugo mjesto donosilo domaćina Brazil. Naši rukometaši nisu željeli ništa kalkulirati i od prve minute su krenuli 'punim gasom' ostvarivši našu drugu najuvjerljiviju pobjedu na olimpijskim igrama ikada.

- Tunis je ostao bez dva vrlo važna igrača i znali smo da nisu pravi, ali bez obzira na to znali su nas dobro namučiti u prošlosti. Ali, odradili smo sve što je izbornik od nas tražio i najbitnije je da smo svi ostali zdravi i čitavi - kazao je Stepančić.

Poljska u četvrtfinalu?

- Sad počinje ono pravo. Znali smo da ćemo igrati s Posljkom i dobro znamo što nas čeka u toj utakmici. Ne trebamo se oslanjati na onu pobjedu u siječnju jer ono je bilo nešto jako čudno. Bit će jako teško, Poljaci imaju novog izbornika i treba se dobro pripremiti za njih.

Jedan od ponajboljih igrača Hrvatske na ovom turniru i kapetan reprezentacije, Marko Kopljar također je najavio okršaj protiv Poljaka.

- Večeras smo se malo rastrčali i raspucali i već smo praktički krenuli s pripremama za tu utakmicu. Poljska igra dosta promjenjivo, znamo sve njihove mane i prednosti. Trener ih je dosta promijenio u napadu. Kada smo mi u pitanju, naš zdravstveni karton i nije u najboljem stanju, nije nam lako, ali nije ni drugima - kazao je Kopljar.

Linker
29. travanj 2024 19:48