PANIKA U WALESU

Bale upitan za Hrvatsku: 'I dalje ga boli gležanj'

Izbornik nogometne reprezentacije Walesa, protiv kojeg Hrvatska igra utakmicu 6. kola skupine A kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, Chris Coleman otkrio je da neće riskirati s Garethom Baleom u utorak...

Najbolji igrač Walesa i ponajbolji nogometaš svijeta u ovome trenutku bori se s ozljedom gležnja i bolesti koja ga je pogodila uoči gostovanja kod Škotske. Igrač Tottenhama odradio je 45 minuta na Hampden Parku prije nego li ga je Coleman izvadio iz igre.

- Bio je bolestan i bolio ga je gležanj, ali je svejedno želio igrati. Igrao je 30-ak minuta kada je dobio još jedan udarac u bolni gležanj, nakon kojeg smo ga morali izvaditi iz igre. Ne znam hoće li biti spreman za utorak. Ponedjeljak će biti krucijalan dan da dobijemo odgovor na to pitanje - rekao je Coleman, koji je nakon toga otkrio da postoje velike šanse da Bale ne zaigra.

- Moramo biti pošteni prema Tottenhamu koji se u Premierligi bori za plasman u Ligu prvaka ove sezone. Tottenham nam nikada ne stoji na putu kada trebamo Balea u reprezentaciji, tako da i mi moramo brinuti o tome da ga "spursi" imaju na raspolaganju zdravog i spremnog. Ako neće biti 100 posto spreman u ponedjeljak navečer, neće igrati - zaključio je Coleman.

Nakon pet odigranih kola Hrvatska i Belgija drže vrh ljestvice skupine A s 13 osvojenih bodova, dok je Wales treći sa šest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:41