Screenshot: YouTube
NA PRVI DAN NOVE GODINE

VIDEO: NAJLJEPŠI GOL GODINE PODIJELIO SVIJET, SVI OSTANU ZATEČENI KAD GA VIDE 'To se ne vježba, taj gol je umjetnost i ne možete ga zaboraviti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. siječanj 2017. 10:29

U posljednjem susretu 19. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je u nedjelju pobijedio Crystal Palace 2: i probio se na treće mjesto ljestvice Premiershipa.

'Topnici' su rutinski odradili dvoboj igran prvog dana 2017. godine, a do pobjede su stigli postigavši po jedan pogodak u svakom poluvremenu. Ipak, onaj prvi bio je nešto posebno.

Domaćin je poveo 17. minuti sjajnim, nevjerojatnim pogotkom Olivera Girouda u 17. minuti. Alexis Sanchez je ubacio u kazneni prostor, a francuski napadač petom u trku zabio u gornji lijevi kut nemoćnog Waynea Hennesseyja. Od prečke. Premda je godina tek počela Giroudov potez bit će sasvim sigurno jedan od najljepših u 2017.

"Nikad u životu nisam zabio ni sličan pogodak. Nije mi teško reći da mi je ovo najljepši gol u karijeri", rekao je francuski napadač pa objasnio kako je došlo do tog poteza petom koji je podijelio društvene mreže.

Dok jedni tvrde da je pogodak plod slučajnosti, drugi veličaju instikt francuskog napadača.

"To sam jedino mogao napraviti u tom trenutku jer mi je lopta bila iza leđa. Možda me inspirirao gol Henrika Mhitarjana", podsjetio se Giroud nedavnog pogotka veznjaka Manchester Uniteda Sunderlandu.

Malim remek-djelom je oduševljen i trener Arsenala Arsene Wenger.

"Ovo jednostavno ne možete uvježbati na treningu. Radi se o refleksu, a ja bih rekao da je taj gol umjetnost. Ovaj gol nećete tako brzo zaboraviti", rekao je Wenger pa se prisjetio pet najljepših golova svojih napadača u Arsenalu tijekom protekle 21 godine.

"Trenirao sam mnoge velike napadače, a ovaj gol sigurno spada u TOP 5. U prvih pet uračunavam i Bergkampove golove Leicesteru i Newcastleu, Henryjeve protiv Reala i Liverpoola, te Kanuov Chelseaju"

Linker
26. travanj 2024 16:30