INCIDENT U METROPOLI

DRAMA U DUBRAVI Pijanac nožem napao djelatnike Hitne, a zatim i policajca koji je morao zapucati

Rijeka, 080513.Nakon saslusanja pred USKOK-ovim istraziteljima, osumnjiceni za korupcijsku aferu na Carini privedeni su na saslusanje istraznom sucu Zupanijskog suda u Rijeci Dusku Tismi. Na fotografiji: jedan od osumnjicenika.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

ZAGREB - Djelatnici Hitne pomoći kao i policajci našli su se na 'meti' pijanog 58-godišnjeg Zagrepčanina koji je u dvorištu svoje kuće u Kapucinskoj ulici u Dubravi kuhinjski nožem i sa 2,8 promila alkohola u krvi provodio 'red'.

Prava drama odvijala se u četvrtak oko 19,45 sati dok je alkoholizirani muškarac uvidio da ga djelatnici Hitne pomoći, koji su se odazvali na intervenciju očajne obitelji, pokušavaju smiriti i odvesti u bolnicu na otrježnjenje.

U njemu se probudio jal pa je na bolničara navalio nožem zbog čega je u njegovo dvorište pozvana i policija na koju se, također, nije libio mahati oštrim kuhinjskim sredstvom!

- Gospodine, bacite nož! Stavite ga na pod! - upozorili su glasno policajci 58-godišnjaka koji se uporno oglušivao na njihove zapovjedi.

Vidjevši da alkoholne strasti rade sve više i da spriječe eventualna ozljeđivanja, jedan od policijskih službenika iz službenog pištolja ispalio je jedan hitac u zrak.

Međutim, žitelj Dubrave se nije dao smesti pa ga je drugi policajac poprskao po licu sprejom suzavcem nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. Na jedvite jade odvezen je kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb kako bi se obavio liječnički pregled. Ujedno mu je izmjereno i 2,8 promila alkohola u krvi te je prevezen u PB Vrapče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:59