DRAMA NA OTOKU

OKRŠAJ NA HVARU Petorica napala mladića i demolirala kafić, policajac u samoobrani morao zapucati!

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Sinoć, oko 22:30 sati, u gradu Hvaru, u ugostiteljskom objektu, pet osoba je, verbalno, a potom i fizički napalo 30-godišnjaka, kojom prilikom su oštetili i dio inventara, nakon čega su se udaljili iz ugostiteljskog objekta. Policijski službenici su, dolaskom na mjesto događaja započeli traganje za počiniteljima, te su, nedugo nakon događaja, na trgu u gradu Hvaru, uočili više osoba, koje su fizički napale 42-godišnjeg muškarca, piše Slobodna Dalmacija .

Policijski službenici u tom trenutku interveniraju s ciljem zaštite osobe i zaustavljanja daljnjeg napada, te uspostave povoljnog stanja javnog reda i mira. Prilikom intervencije jedan policijski službenik je ispalio upozoravajući hitac u zrak, nakon čega je napad prekinut, a policijski službenici su uhitili jednu osobu koja je sudjelovala u napadu u ugostiteljskom objektu. Prilikom uhićenja nad navedenom osobom su uporabljena sredstva za vezivanje preventivno, te je isti doveden u službene prostorije, kao i napadnuti 42- godišnjak.

Prilikom dovođenja druge uhićene osobe u službene prostorije, više osoba, okupljenih ispred policijske postaje, pokušava napasti uhićenu osobu, radi čega policijski službenik, zbog zaštite osobe, sprječavanja daljnjeg napada i uspostave narušenog javnog reda i mira, uporabljuje sredstvo prisile raspršivač s nadražujućom tvari.

Uhićene su i zadržane u službenim prostorijama ukupno tri osobe, dok se traga za još dvije osobe. Liječnička pomoć pružena je 30-godišnjaku i 42-godišnjaku. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih uz navedene događaje, kao i utvrđivanja identiteta svih sudionika ovih događaja, priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:04