JEZIVI ZLOČIN U VOJNIĆU

Starca je mučio do smrti zbog 400 kuna i nekoliko sitnica

 Robert Fajt/CROPIX

Elvedin Hegić, 35-godišnji međunarodni kriminalac iz Velike Kladuše i radikalni islamist, u travnju prošle godine okrutno je ubio mirnog i siromašnog starca Momčila Španovića (74) iz pogranične Krstinje nedaleko Vojnića zbog 400 kuna i još nekoliko sitnica. Otkrilo je to Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu koje je pred Županijskom sudom protiv njega podiglo optužnicu. Terete ga za teško ubojstvo čiji detalji su opisani u optužnici.

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je došao u dvorište obiteljske kuće u Krstinji, te ga s ciljem da M. Š. liši života kako bi mu uzeo novac i stvari iz kuće, točno neutvrđenim sredstvom dvadesetak puta udario u predjelu glave i tijela, a potom mu je snažnim potiskom ruke ugurao plavu kapu sa šiltom u usta tako da je M. Š. preminuo uslijed gušenja. Tereti ga se da je zatim ključem kojeg je pronašao kod M. Š. otključao kuću te pretražio unutrašnjost i za sebe zadržao oko 400 kuna i druge stvari - kažu u ŽDO-u Karlovac te dodaju da su Sudu podnijeli prijedlog da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor.

Starac je pronađen desetak metara od kuće, na travi je ležao zavezanih ruku, a plastična vezica bila mu je omotana i oko vrata, a potom i za obližnju ogradu. Uz njega pronađeni su odjevni predmeti bivše JNA, košulja i kapa.

Podsjetimo, iako je za njime bila raspisana i međunarodna tjeralica, Hegić je uhićen na Petrovoj Gori, gdje se skrivao u napuštenim partizanskim zemunicama, svega nekoliko kilometara od mjesta na kojem je počinio grozan zločin. Kriminalu se odao još dok je bio izbjeglica u Kanadi, odakle je prije četiri godine deportiran i trajno mu ja zabranjen ulazak zbog silovanja 16-godišnje djevojke. Ranije je osuđen i zbog pljačke, napada te nedozvoljenog držanja oružja.

Bio je pripadnik sekte Habešija koja osporava same temelje islama i ima bizarna vjerovanja te je u sukobu s drugim radikalnim krilom islama - vehabijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:42