ŠOKANTNO UBOJSTVO

METAK U POTILJAK NA PLAŽI Muškarac i žena likvidirani jer su bili u strastvenoj ljubavnoj vezi?

Mark i Lynn su uživali u pikniku na libijskoj obali kada ih je zaskočio nepoznati napadač
 Facebook

TRIPOLI - Iza šokantnog ubojstva dvoje državljana Velike Britanije, koji su prije nekoliko dana pronađeni ustrijeljeni na pješčanoj plaži 80-ak kilometara zapadno od libijskog glavnog grada Tripolija, mogla bi stajati preljubnička afera.

Nekadašnjeg vojnog pilota Marka de Salisa (48), nastanjenog u Libiji, pronašli su mrtvog u društvu godinu dana mlađe Lynn Howie. Nepoznati ih je napadač ubio ispalivši im metak u potiljak.

Izvori u britanskoj policiji i prijatelji ubijenih otkrili su za Daily Mail da su Mark i Lynn bili ljubavnici. Na Facebooku su se pojavile fotografije njih dvoje sa zajedničkog sunčanja - na plaži su prostrli dekicu, a pored njih su bili hrana i piće, pravi mali ljubavni piknik.

'Rekla mi je da ide u Libiju vidjeti svog dečka. Oduvijek smo joj govorili da za zaljubljenost nema boljeg mjesta od Libije', ispričala je jedna prijateljica ubijene Lynn.

Zasad nema podataka je li ubojstvo eventualno naručila Markova supruga Karen, koja zadnje dvije godine živi u Britaniji, ne zna se ni je li uopće znala za izvanbračnu avanturu svog supruga. Blizu mjesta zločina pronađeni su tragovi kočenja, ali ne zna se čijeg vozila.

U policiji navode kako bi iza svega ipak mogli stajati lokalni libijski radikali, kojima je zasmetala prisutnost i javno pokazivanje jednog nevjenčanog para. Moguće je da su ih slijedili na plažu kako bi ih smaknuli zbog ponašanja nespojivog s islamskim vrijednostima. Sličnih je likvidacija u Libiji već bilo. Uhićenih ili osumnjičenih u ovom slučaju zasad nema.

Mark i Lynn su se upoznali preko zajedničkih prijatelja prošle godine na Novom Zelandu. Njihov je nestanak u gradu Sabrathi prijavljen prošlog tjedna, a leševi su im pronađeni u četvrtak.

Lynn, medicinska sestra i razvedena majka dvoje djece, u Libiju je navodno došla samo na nekoliko dana, nakon čega je namjeravala produžiti do Londona.

'Bila je divna osoba, radišna i željna zabave. Živjela je punim životom i uopće me nije iznenadilo da je skoknula do Libije', kazala je još jedna njezina prijateljica.

Jedna od posljednjih objava Lynn na Facebooku bio je status u kojemu piše kako joj je sjajno u Libiji, potpuni kontrast u odnosu na rodni Novi Zeland. 'Sinoć sam prvi put čula pucnjavu iz strojnice, večeras će biti zanimljivo. Nova godina na libijski način', napisala je.

Mark je u Libiji proteklih šest godina živio i radio kao poslovođa u jednoj elektroenergetskoj kompaniji koja radi za velike naftne korporacije. Početkom 90-ih godina kao britanski vojnik služio je u ratom pogođenoj Bosni i Hercegovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 20:29