youtube
SUDAR NAKON DVIJE GODINE

VIDEO: 'SCORPION STING' NA POPRAVNOM PROTIV NIZOZEMCA Ulog za Hrvata ne može biti veći - Gloryev naslov u teškoj kategoriji!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2018. 10:59

Nešto više od dvije godine nakon što nije uspio Ricu Verhoevenu oduzeti titulu Glory prvaka teške kategorije, Mladen Brestovac imati će novu priliku. Teškaški okršaj za naslov predvoditi će Glory 54 event u Birminghamu, a “Scorpion Sting” će pokušati iskoristitit sve lekcije naučene iz prvog meča, prenosi Fight site.

Kad su se njih dvojica sastali na Glory 28 eventu u Parizu, u ožujku 2016. godine, Brestovac jednostavno još uvijek nije bio spreman na ono što nudi Rico Verhoeven. Hrvatski je borac odradio jako dobru prvu rundu, no vremenom je sve više padao, dok je Nizozemac radio upravo ono u čemu je najbolji. Kontrolirao je situaciju te je tehnički savršeno odrađivao posao, bez potrebe za ulaženjem u neke izmjene, gdje bi mogao primiti koji nezgodan udarac. Tako je došao do čiste pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

U međuvremenu je Rico slavio u još četiri nastupa protiv boraca iz same elite, dok je Mladen također bio uspješan. Upisao je tri FFC pobjede te dvije u Gloryu, između kojih je došao poraz od njegove “crne mačke”, Benjija Adegbuyia. Ipak, impresivna nokaut pobjeda protiv Hesdy Gergesa, ostvarena u rujnu prošle godine u Amsterdamu, bila je dovoljna za novi napad na Rica. I to prvobitno nije trebala biti borba za titulu, nego je najavljeno kao “superfight”, no čelnici Glorya promijenili su mišljenje.

Ovaj meč biti će predvodnik programa koji su pripremili za engleski Birmingham, a datum održavanja eventa je 2. lipnja. Osim ove titule, tu je i borba za titulu velter kategorije, koju brani Harut Grigoryan protiv Alima Nabiyeva.

Na Mladenu je da pokaže što je naučio iz njihovog prvog meča te da pripremi taktiku kojom bi mogao iznenaditi tehnički možda i najsavršenijeg teškaša u povijesti kickboxinga. Jer Rico svoje mečeve dobiva upravo na taj način, pametnim pristupom i nevjerojatnom spremom, koja mu dozvoljava da kroz pet rundi, koliko će trajati i ovaj meč, drži jednak ritam ili da ga čak podigne, ukoliko za to bude potrebe. No, Mladen je u najboljim godinama, zna da će mu treća prilika teško doći i sada je vrijeme da potvrdi koliko je zapravo dobar. Teškaška Glory titula nije daleko, samo treba odraditi svoj najbolji meč i sve je moguće.

Linker
07. svibanj 2024 01:42