HONG KONG - JUNE 24: Dana White, President UFC during the Macao UFC Fight Night Press Conference at the Four Season Hotel on June 24, 2014 in Hong Kong, Hong Kong. (Photo by Jayne Russell/Getty Images)
Jayne Russell/Getty Images

SLUŽBENO

VELIKI ŠEF POTPISAO NOVI DUGOGODIŠNJI UGOVOR 'Pred nama su nevjerojatne stvari za odraditi. Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđen'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.03.2019. u 19:10

 • Dana White potpisao je novi ugovor s UFC-om, temeljem kojeg bi trebao još sedam godina ostati na funkciji predsjednika promocije, piše Fightsite.hr.

  White je ponosno iznio tu informaciju u razgovoru s novinarkom Megan Olivi. Rekao je kako je ugovor jednake dužine potpisao i Ari Emaneul. U pitanju je potpredsjednik WME-IMG koncerna, vlasnika UFC-a. On tu istu funkciju obavlja u UFC-u, no pomalo “iz sjene”, pošto ga uistinu rijetko viđamo na eventima i događanjima vezanih uz UFC. White je tu informaciju otkrio zajedno s onom kako se UFC-ov PPV sistem u potpunosti seli na ESPN.

  “Ari Emanuel i ja smo također potpisali nove sedmogodišnje ugovore. Tu smo još sedam godina, ESPN će biti tu sedam godina. Pred nama su nevjerojatne stvari za odraditi. Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđen oko ovoga svega”, rekao je White.

   

  Na ovoj funkciji on je već 18 godina. 2001. godine uspio je nagovoriti svoje prijatelje iz djetinjstva, Lorenza i Franka Fertittu, na kupnju UFC-a i pridodavanje iste njihovoj Zuffa kompaniji. Onu su to napravili te su ga odmah postavili na poziciju predsjednika, a na istoj se zadržao i nakon promjene vlasnika. Zapravo, tada je dobio i postotak u vlasništvu kompanije.

  Još jedna zanimljivost je kako je Dana White prije devet godina izjavio da namjerava raditi još sedam godina, nakon čega se misli povući. Ipak, čini se da je ovo “droga” bez koje ne može pa bi se tih sedam vrlo lako moglo produžiti u 16. No, Dana White je zaštitni znak UFC-a i teško možemo zamisliti kako bi to sve izgledalo bez njega.

  Iz drugih medija