K1 i Boks

Cijenjeni boksački promotor: ‘Imam datum za borbu Furyja i Joshue, dva puta će ući u ring‘

Tyson Fury i Anthony Joshua

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/Afp/Profimedia
Joshua treba ispuniti svoje vrijeme i pronaći nekoga s kim će se boriti prije Furyja

Tyson Fury i Anthony Joshua vjerojatno će se susresti u Saudijskoj Arabiji u ožujku iduće godine, otkrio je Frank Warren. Promotor Queensberryja vjeruje da će se Fury i Oleksandr Usyk boriti dva puta ove godine, ostavljajući Joshuu da čeka do 2025. godine. Fury–Usyk, borba za ujedinjenje sva četiri naslova svjetskog prvaka 18. svibnja - navodno će osigurati 100 milijuna funti za pobjednika što vrlo vjerojatno znači da će gubitnik pokrenuti kampanju za revanš.

"Sljedećeg ožujka, ako Tyson učini što ja vjerujem da će učiniti i ‘AJ‘ nastavi pobjeđivati, siguran sam da će to dovesti do velike borbe između njih dvojice. To je kao da se vraćamo u kasne 60-e, 70-e, to se sada događa. Ti momci se svi međusobno bore", rekao je Warren za Sky Sports.

Fury i Joshua mogli bi se sastati dvaput. Eddie Hearn otkrio je ranije ovog tjedna da bi mogli potpisati ugovor za dvije borbe, pri čemu bi se jedna od borbi održala na stadionu Wembley u Londonu. Warren vjeruje da će se morati boriti barem jednom na Bliskom istoku iz financijskih razloga.

"Moram biti iskren, mislim da će to tamo završiti. Naravno, volio bih ih vidjeti u Velikoj Britaniji. Kad se sjetim kad sam bio mlađi - sve te godine, mnogo, mnogo godina - pogledam sve te stvarno velike borce poput Muhammada Alija i Georgea Foremana, gdje su oni održali svoju veliku borbu? The Rumble in the Jungle (tadašnji Zair). Gdje se George Foreman borio protiv Fraziera? Na Jamajci - The Thriller in Manila. To se događa. Jer su otišli tamo gdje je novac. Te borbe koje sam spomenuo održane su na mjestima na kojima nikada ne biste sanjali da će se održati boks. Tradicionalno bi to otišlo u New York ili Las Vegas. Oni su profesionalni sportaši, a boksači, za razliku od većine sportaša, imaju karijere koje su vrlo ograničene. Jedan udarac i sve može biti gotovo. Zato morate iskoristiti priliku dok sunce sja".

Joshua treba ispuniti svoje vrijeme i pronaći nekoga s kim će se boriti prije Furyja. Nakon što je pobijedio Francisa Ngannoua, neke opcije su Filip Hrgović, Deontay Wilder i Joseph Parker. Podsjetimo, Hearn je već spominjao našeg predstavnika kao potencijalnu sljedeću borbu za ‘AJ-a‘ te tinja nada da će se to i ostvariti.

Linker
26. travanj 2024 16:06