K1 i Boks

Hrgoviću se otvara ogromna prilika? Poznati boksački reporter otkriva: ‘IBF će upariti Hrgovića ili Duboisa s Anthonyjem Joshuom‘

Filip Hrgović vs. Daniel Dubois | Anthony Joshua u pozadini

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia | James Shaw/avalon/profimedia
Čini se da je najbolji hrvatski boksač napokon dočekao prilike kakve je odavno zaslužio

Medijima i društvenim mrežama kruže priče o mogućoj borbi protiv Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa koja se kako navode ugovara za Saudijsku Arabiju, vjerojatno kao dio ‘‘undercarda‘‘ na priredbi koju će 1. lipnja (šesti mjesec) predvoditi Artur Beterbiev i Dmitry Bivol.

Ništa još nije potvrđeno, ali na Twitteru su osvanule dvije objave zbog kojih vrijedi okrenuti glavu.

‘‘IBF će vrlo vjerojatno pobjednika meča Hrgović-Dubois upariti s Anthonyjem Joshuom za IBF titulu teške kategorije, ako pobjednik meča Fury-Usyk ostane bez titule, što je i očekivano zbog garantiranog revanša“, napisao je Michael Benson.

Pouzdani ESPN-ov novinar Mike Coppinger nije se izjašnjavao na ovu temu, ali je dodatno potvrdio kako se radi na ugovaranju meča između Duboisa i Hrgovića.

‘‘Hrgović i Dubois privode kraju dogovor za teškaški meč 1. lipnja na preliminarnom dijelu Beterbiev-Bivol priredbe“, objavio je Mike.

Nakon borbe protiv Demseyja McKeana, postavljalo se pitanje želi li ‘‘El Animal‘‘ riskirati svoj status prvog izazivača prema IBF-u. Mečevi s visokorangiranim protivnicima nose podosta rizika, jer Hrgović u slučaju pobjede zadržava poziciju koju već ima zagarantiranu, a u slučaju poraza ostaje bez statusa prvog izazivača koji drži od kolovoza (osmi mjesec) 2022. godine i pobjede nad Zhangom.

Daniel Dubois definitivno je jako opasan protivnik. ‘‘Dynamite“ je trenutno četvrti prema IBF-u, jedno mjesto ispod ‘AJ-a‘‘. Pretpostavljalo se da ako će netko dobiti priliku boriti se s ‘‘Hrgom“ za taj napušteni pojas, da će to biti Joshua. Ali puno toga može se zakomplicirati pri vrhu teške kategorije. Nije isključeno da se Anthonyju Joshui otvori prilika za pojas neke druge federacije, kao i neki veliki ‘‘money fight‘‘ koji bi ga naveo da odbije meč protiv Hrgovića. Puno je kombinacija u igri.

Potencijalni meč između Hrgovića i Duboisa budi velik interes javnosti, naročito među hrvatskim fanovima. Daniel Dubois bio bi uz Zhanga daleko najozbiljniji Hrgovićev protivnik u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Dubois iza sebe ima 20 pobjeda i samo dva poraza. Gubio je od Joea Joycea i Oleksandra Usyka. ‘‘Dynamite‘‘ je u meč protiv Joycea ušao kao 23-godišnjak, dok mu je teško zamjeriti poraz od Usyka. Ukrajinac je ipak ‘‘Crème de la crème‘‘ svjetskog boksa.

Dubois i ‘‘El Animal‘‘ obojica su snažni udarači, Hrgović je malo viši, a osjetna je i razlika u rasponu ruku (208 cm - 198 cm u korist Hrgovića). Britanac je možda nešto brži i eksplozivniji, ali Hrgović je tehnički potkovaniji i definitivno čvršći od Duboisa.

Hrvat je dokazao da ima vrlo čvrstu bradu u amaterskom i profesionalnom boksu, a srčanost i mentalna snaga uvijek su bili jaki aduti Filipa Hrgovića.

Sve u svemu, željno iščekujemo meč između Hrgovića i Duboisa, a nadamo se i skorašnjoj službenoj potvrdi te borbe.

Linker
24. ožujak 2024 15:02