K1 i Boks

Cris Cyborg napokon je ispunila svoj san: Odradila je boksački debi, ali nije bila uvjerljiva

Simone Silva vs. Cris Cyborg

 Twitter (pelunaton)
Super iskusna brazilska borkinja predvodila je Fight Music Show 2 event

Cris Cyborg napokon je ostvarila svoju veliku želju, a to je profesionalni boksački meč. Jedna od najvećih MMA borkinja u povijesti iza sebe ima 29 MMA mečeva, a nastupala je i u Muay Thaiju, grapplingu itd. Boks je sve do sinoć bio samo san, ali san je postao stvarnost.

37-godišnja prvakinja Bellatorove perolake kategorije u svom Brazilu, točnije u rodnoj Curitibi predvodila je Fight Music Show 2. Nakon osam rundi, jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedila je svoju protivnicu Simone Silvu (17-22-0).

Nije Cyborg imala naročito zvučnu i visokokvalitetnu protivnicu u svom debiju te se očekivalo da će do pobjede doći prekidom. Ipak, iskusna Silva odradila je svih osam rundi, unatoč činjenici da je i dalje pod medicinskom suspenzijom atletske komisije u Texasu jer sredinom prošlog mjeseca nokautirana u meču protiv Jessice Camare (8-3-0).

Inače, organizatori eventa okarakteririzali su ovaj meč kao profesionalni boksački meč, ali preostaje vidjeti hoće li se meč tretirati tako ili kao egzibicija. Nadležna boksačka komisija OBBoxe odbila je sankcionirati ovaj meč i stoga je angažirana druga komisija.

Što se samog meča tiče, Cyborg nije uspjela doći do prekida ali kontrolirala je borbu od početka do kraja. Imala je Silvu neke dobre trenutke u borbi, ali dojam je kako je Cyborg bila bolja kroz svih osam rundi. Zanimljivo je pogledati sami kraj meča gdje su se borkinje upustile u poprilično ‘‘divlju‘‘ otvorenu razmjenu.

Cyborg se nakon ovog meča može vratiti svojim obavezama u Bellatoru. Cat Zingano silno se želi boriti protiv nje za titulu prvakinje. Vjerojatno će Cyborg nastaviti paralelno i s boksačkim avanturama, ali teško će do nekih većih mečeva nakon ne naročito uvjerljive izvedbe protiv boksačice koja u svojoj karijeri ima više poraza nego pobjeda.

Linker
05. svibanj 2024 13:31