K1 i Boks

(FOTO) Devin Haney prezentirao fantastičnu formu uoči sljedećeg meča, Ryan Garcia poručuje: ‘Ubit ću te u tom ringu, to je moja misija‘

Devin Haney i Ryan Garcia

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Rastu tenzije između dvojice fantastičnih boksača super lake kategorije

Devin Haney (31-0) trenutno je jedan od najboljih boksača na svijetu, neovisno o težinskim kategorijama. Sjajni američki boksač bivši je apsolutni svjetski prvak u lakoj kategoriji, a nakon što je osvojio sva četiri najrelevantnija svjetska pojasa u lakoj kategoriji, Haney je odlučio krenuti u pohod ka statusu apsolutnog prvaka u super lakoj kategoriji.

WBC-ov zasad je u njegovom vlasništvu, a prije nego napadne ostale pojaseve, Haney će braniti titulu prvaka u meču protiv Ryana Garcije (24-1-0). Borba će se održati 20. travnja (četvrti mjesec), a radi se o ponajvećem boksačkom meču u prvoj polovici ove godine.

Oba boksača osim sjajnih boksačkih kvaliteta posjeduju i kvalitete koje ih čine marketinški privlačnim i isplativim. Očekuje se da će borba polučiti dobre brojke, ali postoji određena bojazan da će Ryan Garcia otkazati svoj nastup. Naime, Ryan odaje dojam osobe koja se muči s psihičkim problemima, obuzima ga učestala nervoza, a nerijetko ga optužuju da frekventno konzumira kokain. Haney ipak vjeruje kako neće doći do otkazivanja borbe.

‘‘Poprilično sam siguran da će se borba dogoditi. Obojica smo potpisali ugovore i borba će se dogoditi. Ryan trenira, ja treniram i zapravo uopće ne sumnjam da ćemo se boriti. Neću reći kako nije bilo trenutaka u kojima sam mislio da neće biti borbe, ali obojica smo motivirani za ovaj meč i definitivno ćemo se boriti.‘‘

‘‘Moj glavni cilj je ostati fokusiran i kakav god Ryan da se pojavi, ja ću biti spreman. Znam da će Ryan pokušati vršiti pritisak i manijakalno će bacati udarce kao što to inače radi. Ali ja ću ga slomiti, uništit ću ga. Zgazit ću ga, što god se dogodilo. Ryan previše govori i osjećam kako me to motivira još više. Želim ga završiti i odstraniti iz boksa, jer on ne shvaća ovaj sport ozbiljno koliko bi trebao. Nije dobar uzor ljudima koji se ugledaju na njega. Ima svoju platformu, ali ne izvlači najbolje iz te platforme.‘‘, poručio je Haney za Boxing Scene.

Inače, Ryan Garcia i Devin Haney vrlo frekventno prozivaju jedan drugog putem društvenih mreža, a njihove prozivke često se razvuku na mnoštvo ‘‘tvitova‘‘, što se uostalom dogodilo i sinoć. Između ostalog, Garcia je uputio jednu vrlo oštru poruku.

‘‘Ubit ću te u tom ringu, to je moja misija.‘‘, prijetnja je Ryana Garcije, na što je Haney uzvratio:

‘‘Samo doguraj do ringa. 20. travnja bit ćeš zgažen i uništen, zapamti moje riječi.‘‘

Naravno, sve te prozivke dio su te šire marketinške priče kojom Haney i Garcia pokušavaju stvoriti što veći ‘‘hype‘‘ oko njihovog međusobnog obračuna, ali vjerujemo kako će obojica doći maksimalno spremni na ovaj meč.

Devin Haney objavio je fotografiju na kojoj je vidljivo kako je u jako dobroj fizičkoj formi i djeluje maksimalno spremno i fokusirano za obranu WBC-ovog pojasa u super lakoj kategoriji.

Ryan Garcia također djeluje spremno i motivirano, a nama preostaje čekati 20. travnja (četvrti mjesec) i nadati se da neće biti neplaniranih otkazivanja kojima bismo ostali bez ovog sjajnog meča.

Linker
23. travanj 2024 07:03