K1 i Boks

Ryan Garcia o porazu protiv Gervonte Davisa: ‘Ring je bio ogroman, uvjete koje sam prihvatio nisu normalni, znam da ga mogu pobijediti!‘

Ryan Garcia (lijevo) i Gervonta Davis (desno)

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
Garcia je prošle godine pretrpio prvi poraz u karijeri, a bolji od njega bio je Gervonta Davis

Ryan Garcia (24-1, 20 KO), zvijezda super lake divizije, ostaje iza svoje izjave da bi izašao kao pobjednik u revanšu protiv Gervonte Davisa (29-0, 27 KO), unatoč porazu u njihovom prethodnom susretu prošle godine.

U jednoj od najiščekivanijih borbi 2023. godine, Garcia i ‘‘Tank“ su se suočili u okršaju u Las Vegasu, pri čemu je Davis nokautom došao do pobjede te tako do tada neporaženom Garciji pomrsio savršen omjer. Garcia je nakon sedam rundi kažnjen nokautom koji ga je oborio na pod. Garcia svoj poraz pripisuje specifičnim uvjetima ugovora za borbu.

U intervjuu s Jackom Alterom, 25-godišnji Garcia izrazio je svoje nezadovoljstvo uvjetima, ali i nužnost te borbe za napredak boksa.

"I ti znaš da ga mogu pobijediti. Nisu to izgovori, to su činjenice. Njegova težina mi je iscijedila svu snagu", rekao je Garcia.

Izazove s kojima se suočio smatrao je nepovoljnima za uspjeh, ali je i dalje uvjeren u pobjedu nad Davisom u mogućem revanšu.

“Odabrao je da ring bude toliko velik, doslovno, taj ring je bio ogroman. Brate, to nije lagano. Ako ne znate ništa o boksu, uvjete koje sam prihvatio su bili nenormalno ludi“, dodao je Garcia.

Garcijin pristanak na borbu proizišao je iz želje da osvježi svijet boksa.

"Dosadan boks me umarao. Rekao sam, ako nitko neće, ja ću. Ako nitko ne želi napraviti ovo, ja ću vam pokazati kako se to radi. Žrtvovat ću svoje zdravlje, svoj život, da se boks nastavi razvijati i napredovati onako kako bi trebao", zaključio je Garcia.

Sljedeća borba Amerikanca bit će izazov protiv neporaženog Devina Haneyja (31-0, 15 KO) za WBC-ov naslov super lake kategorije. Ovo sučeljavanje zakazano je 20. travnja u New Yorku, obećavajući fanovima još jedan uzbudljiv okršaj u svijetu boksa.

Linker
22. travanj 2024 23:53